Annonsör
AnnonsörAnnonser
Jacob Westerberg blir ny VD för USWE Sports. Företaget har precis startat ett samarbete med Vasaloppet. FOTO: USWE.

Jacob Westerberg blir ny VD för USWE Sports. Företaget har precis startat ett samarbete med Vasaloppet. FOTO: USWE.

Jacob Westerberg ny VD för USWE Sports AB

Svenska företaget USWE Sports designar och tillverkar actionryggsäckar, så kallade action packs, för mountainbike, löpning, skidor och motor. USWE har idag ett brett utbud av action packs och vätskesystem som distribueras i över 60 länder.
Företaget satsar nu framåt bland annat genom ett färskpressat samarbete med Vasaloppet. Under 2018 kommer USWE’s patenterade NDM ryggsäckar att lanseras i två av de stora sportkedjorna i Norden.

I samband med expansionen av USWE Sports anlitas Jacob Westerberg som ny VD från och med 23 oktober 2017.

– Vi är väldigt glada att Jacob tillträder som ny VD hos oss på USWE. Vi befinner sig i en spännande period och utvecklas i snabb takt. Jacob kommer närmast från ALcontrol A/S i Norge, där hans uppdrag var att leda verksamheten i proaktiv utveckling med kraftig tillväxt. Jacobs stora passion för Adventure Racing, hans tävlingsinstinkt och ledarskap samt sinne för affärer, blir en katalysator för USWE:s fortsatta utveckling, säger styrelseordförande Mats Jacobson.

Jacob har flera framgångsrika år bakom sig som VD i Norge och är också lagkapten i Norges ledande Adventure Racing Team. Adventure Racing är en lagidrott som brukar beskrivas som världens tuffaste konditionsidrott.

– Lagarbete är essentiellt både i affärsvärlden och idrotten. Jag vet att Jacob hämtar inspiration från båda dessa världar, så detta blir väldigt spännande för USWE, fortsätter Mats Jacobson.

– Jag ser fram emot att starta på USWE som jag känner väl genom USWE:s utbud av actionpacks. Det finns en enorm utvecklingspotential i bolaget med dess högkvalitativa produkter och en växande marknad både lokalt och internationellt. Jag ser fram emot att leda teamet mot nya lanseringar och spännande projekt framöver... Vår produkt är unik. Enligt mig är den bäst på marknaden, men vi har varit för blygsamma med att berätta om oss och vår patenterade NDM-sele, särskilt på hemmamarknaden. Det ska vi ändra på nu, säger nya VD:n Jacob Westerberg.

USWE:s patenterade bärsele, No Dancing Monkey. FOTO: USWE.
USWE:s patenterade bärsele, No Dancing Monkey. FOTO: USWE.

USWE Sports AB
USWE är ett svenskt varumärke med fokus på actionryggsäckar för atleter och weekend warriors inom mountainbikecykling, trail running, skidsport och motorsport. Grundarna till bolaget kommer själv från användarledet och har sedan sin start 2007 arbetat hand-i-hand med toppatleter i utvecklingen av sitt produktkoncept inom adventurepacks, hydration packs och protector packs. Med sin prisbelönta och patenterade bärsele, ”No Dancing MonkeyTM” så har USWE skapat en ny vägvinnande trend för ryggsäckar, där passformen är total utan att inverka på din rörlighet och andningsförmåga när du ska prestera. Denna trend kallas därför för ”action packs”. USWE distribueras idag i ett 60-tal länder.

Fakta:
Grundades 2007
Designar actionryggsäckar för mountainbike, trail running, motorsport och skidsport
Målgrupp är ”weekend warriors” (passionerade utövare)
2 st registrerade produktpatent + flertal pat. pending
Huvudkontor i Staffanstorp, Skåne, Sverige
Sälj, marknad och utveckling görs ifrån Sverige
Tillverkning och logistik görs ifrån Kina

 


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör