Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jesper Nelin åkte in på en fin niondeplats på masstarten. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Jesper Nelin åkte in på en fin niondeplats på masstarten. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Jesper fin nia på masstarten

Jesper Nelin gjorde en stark insats på OS-skidskyttets masstart där han åkte in som nionde man.
Nelin hade två bommar i andra liggande men avslutade snyggt med fullt skytte i de två avslutande skjutningarna.

Dessvärre tappade Jesper staven på väg från skjutvallen efter sista skyttet.

– Jag tittade bort några sekunder och då tappade jag den. Det var bara klantigt, men jag är nöjd med en niondeplats. Det är personbästa och ett steg i rätt riktning, kommenterade Nelin för Kanal 5.

Fredrik Lindström blev andre svensk på 15:e plats. Han hade förstås hoppats på mer i masstarten.

Det började som jag tänkt men jag kunde inte hålla ihop det i stående. Jag börjad med en bom så då blev det lite kämpigare i den serien, sa Lindström till Kanal 5.

Lindström gjorde två bom i första stående och en i andar

Sebastian Samuelsson slutade som 23:a efter totalt fyra bom.

Fransmannen Martin Fourcade vann guldet efter en stenhårt spurt mot tysken Simon Schempp. Duon gick ut samtidigt efter sista skyttet och efter spurten krävdes målfoto för att skilja de två åt. Bronset tog Norges Emil Hegle Svendsen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Vinnarna från SM-sprintstafetten i våras, Hugo Jacobsson och Oskar Svensson, är två av många från landslagsgrupperna som åker SM på rullskidor i Malmö. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stjärntätt startfält på SM i Malmö

Det blir stjärntätt på citybanan vid Posthusplatsen i Malmö då SM på rullskidor avgörs 1–2 juli. Ett stort antal åkare från längdlandslagen tar chansen att tävla på årets SM, däribland Oskar Svensson...
Lager 157 Ski Team:s lag inför säsongen 2019-2020. Fr.v: Öyvind Moen Fjeld, Anton Karlsson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson och Emil Persson. Framför ser vi Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team har startat upp sjätte säsongen

Lager 157 Ski Teams går in i sin sjätte säsong i Visma Ski Classics med Lager 157 som huvudsponsor – Vi är igång och har precis avslutat säsongens första läger i Ulricehamn, vi är laddade och känner ...