Annonsör
AnnonsörAnnonser
Jimmie Johnsson är klar för Lager 157 Ski Team. Här är Jimmie efter andraplatsen bakom Petter Northug i november 2015. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jimmie Johnsson är klar för Lager 157 Ski Team. Här är Jimmie efter andraplatsen bakom Petter Northug i november 2015. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jimmie Johnsson till Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team förstärker laget med den meriterade långloppsåkaren Jimmie Johnsson, som med sin rutin kommer att bli en viktig bricka i lagbygget inför säsongen som väntar, skriver man i ett pressmeddelande.
Jimmie som åkt för Team Exspirit,laget som nyligen meddelande att man lägger ner sitt långloppsteam.

Lager 157 Ski Teams nya åkare Jimmie Jonsson har i flera år åkt Ski Classics och har en andraplats i Jizerska Padesatka 2012 som bästa resultat. Den senaste säsongen började bra med en andraplats i premiären i Bruksvallarna efter Petter Northug men sedan blev det ingen riktig toppsäsong och nu väljer dalkarlen att fortsätta sin satsning i Lager 157 Ski Team.
 
– Jag är helt övertygad om att Jimmie fortfarande kan vara en toppåkare i Ski Classics och jag tror att vi tillsammans kommer få honom dit. säger teamets sportchef Anton Järnberg.
 
Själv har Jimmie en tydlig målsättning framför sig, med nya pallplatser i Ski Classics och han ser med tillförsikt fram emot den nya säsongen. Första träffen med det nya teamet kommer att bli på lägret i Orsa Grönklitt 14-19 juni. Det blir även säsongens första läger med fullt lag på plats och ett perfekt tillfälle för Jimmie att gå in i sitt nya team.
 
– Det här känns otroligt inspirerande och motiverande. Teamets och åkarnas utvecklingskurva har de senaste åren pekat uppåt, och jag tror verkligen att den här miljön kan få mig att åter prestera på toppen av min förmåga, säger Jimmie.
 
Lager 157 Ski Team går till vintern in i sin tredje säsong med Lager 157 som huvudsponsor. Under säsongen som var skördade teamet stora framgångar, framförallt då Britta Johansson Norgren bärgade totalsegern i Ski Classics. Inför säsongen 2016/2017 består laget, förutom Jimmie och Britta, av Fredrik Byström, Markus Ottosson, Marcus Johansson och Oscar Persson.  

 


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör