Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nacka-Värmdö-junioren Johan Ekberg vann för tredje dagen i rad vid rullskidvärldscupen i Ryssland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Nacka-Värmdö-junioren Johan Ekberg vann för tredje dagen i rad vid rullskidvärldscupen i Ryssland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Ekberg vinnare igen - Jackline Lockner trea

På dagens supersprint vid rullskidvärldscupen i Ryssland blev det ny seger i juniorklassen för Johan Ekberg. Jackline Lockner åkte starkt i damklassen och slutade trea.

Johan Ekberg bara vinner och vinner i herrjuniorklassen på rullskidvärldscupen. Stockholmaren som tävlar för Nacka-Värmdö och de senaste åren tränat på skidgymnasiet i Mora tog nu tredje raka segern under tävlingarna i Kahty-Mansijsk.
Idag vann Johan finalen på supersprinten fyra tiondelar före ryssen Iliya Proskurin.

Hudiksvalls Jackline Lockner var idag trea på prologen och vann sedan sin kvartsfinal och var tvåa efter Alena Prochazkova i semifinalen. Slovakiskan Prochazkova vann sedan finalen 55 hundradelar före Italiens Lisa Bolzan och Lockner som var ytterligare en tiondel bakom.

De svenska herrseniorna klarade sig inte vidare från kvartsfinalerna idag. Gustav Nordström och Erik Silfver var trea och fyra i andra kvarten och Victor Gustafsson trea i den fjärde. Robin Norum åkte ut i prologen. I finalen blev det dubbelt Ryssland genom Ivan Zhilinskiy och Dmitriy Voronin med Norges Ragnar Bragvin Andresen som trea.

Damjuniorklassen vanns av Angelina Agafonova, Ryssland. Inga svenska juniortjejer deltar.

Resultat
Herrar
Damer
Herrjuniorer
Damjuniorer

 

Siste nyheter

Jens Burman mot seger vid säsongspremiären över 15 kilometer fristil i Gällivare. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Burman vinnare före Häggström i Gällivare

Jens Burman tog hem 15 kilometer skejt i Gällivare på fredagen. Åsarnaåkaren var 15 sekunder snabbare än tvåan Johan Häggström, Piteå elit. – Det var skönt. Det var kul att det svarade bra, sa Jens ti...