Annonsör
AnnonsörAnnonser
Johan Olsson lämnar Åsarna IK för Stockviks SF kommande vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson lämnar Åsarna IK för Stockviks SF kommande vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson byter klubb från Åsarna till Stockvik

Det är med stor glädje som Stockviks SF hälsar världsåkaren Johan Olsson välkommen som ny åkare i seniorstallet, skriver Stockviks SF i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.
Johan byter från Åsarna IK och blir en del av Stockviks seniorsatsning kommande säsong.
– Jag gör det här allra mest för att jag faktiskt bor i Sundsvall och hela familjen är hemmastadda här. Då är det naturligt att också tillhöra en klubb i Sundsvall. Stockvik var ett självklart val, säger Johan.

– Bytet ger mycket större möjlighet att vara närvarande i klubben och ge tillbaka lite till ungdomsverksamheten. Det känns som om skidåkningen har ett uppsving just nu och jag hoppas kunna fungera som inspiration för alla sorters skidåkare genom att folk ser mig här, säger han. Johan Olsson är en av Sveriges främsta längdåkare genom tiderna med två VM-guld, två OS-guld och en rad andra medaljer från mästerskap och världscup. Efter en långloppssatsning under ett år är han nu tillbaka i landslagstruppen.

Johan började faktiskt sin karriär som junior i mitten av 90-talet i just Stockviks SF.
Den klubb som han nu återvänder till och som välkomnar honom med öppna armar.

– Det är fantastiskt roligt att ha en sådan meriterad åkare i klubben kommande säsong, Att Johan kommer till oss betyder självklart väldigt mycket som inspiration och ledstjärna för alla åkare i Stockvik, säger Anders Svanebo, landslagsåkare för Stockviks SF.

För Niclas Krook, Stockviks junior- och senioransvarig är Johan Olssons övergång en viktig pusselbit i en mycket ambitiös satsning från klubben.

– Stockvik har just nu ett gyllene läge för satsningen att inom 3-5 år vara en av Sveriges bästa skidföreningar med enbart lokala förmågor. Kommande säsong har vi med Johan sju aktiva seniorer och de kommande fyra åren kan vi fylla på med ytterligare 18 åkare från juniorleden, säger han.

Satsningen kräver sin organisation och ekonomi och Niclas Krook hoppas att många sponsorer ska attraheras av Stockviks SF och var med i satsningen framöver.

– Vi har också en ”produkt” som borde få Sundsvalls kommun att till slut inse Stockviks värde i idrotts-Sverige och bland annat jobba för ett skidgymnasium till Sundsvall. Vi behöver också en förbättrad anläggning för att bedriva skidtävlingar på hög nationell och kanske till och med internationell nivå. Givetvis ingår en rullskidbana på Södra berget i satsningen, säger Niclas Krook.

 


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör