Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Olsson är tillbaka i ordentlig träning igen och laddar i Bruksvallarna, precis som här inför säsongspremiären. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Johan Olsson är tillbaka i ordentlig träning igen och laddar i Bruksvallarna, precis som här inför säsongspremiären. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson i ordentlig träning igen

Efter sjukdomsproblemen andas Johan Olsson optimism inför VM i Falun.
– Träningen går bra och jag har också fått till flera tempopass. Men nu blir det några veckors stålbad för min del, säger Johan till TT.

Tidningarnas Telegrambyrå (TT) har intervjuat Johan och han kommer med flera positiva besked efter alla sjukdomsproblem.

– Nu tränar jag ordentligt och det bästa är att kroppen svarar bra på träningen, berättar Johan för TT.

Men tiden är ju ganska knapp till VM och det kommer att bli en kamp mot klockan där det inte finns tid för några fler motgångar. VM i Falun inleds ju den 18 februari.

– Träningen går bra och jag har också fått till flera tempopass. Men nu blir det några veckors stålbad för min del. Jag har en plan för hur jag ska bli i form till VM, men ingenting får gå fel. Då handlar det inte bara om träning utan lika mycket om att få rätt återhämtning, berättar Johan i TT-intervjun

Bruksvallarna har varit platsen för Johan träning den senaste tiden och dit återvänder han nu igen för ytterligare träning innan SM i Ånnaboda/Örebrosom blir ett stort test.

– Där vill jag åka så bra att jag verkligen förtjänar en plats i svenska VM-laget. Går det bra blir det höghöjdsläger i början av februari. Går det dåligt hoppar jag redan då av VM och siktar enbart på Vasaloppet, säger Johan.

Vi minns alla Johan motgångar med skada inför OS i Sotji. Faktum är att läget nu är klart bättre än i förberedelseläget inför OS.

– Nu ligger jag betydligt bättre till jämfört med förra året. Då var jag ytterst nära att ge upp. Så är inte läget nu.

En viktig orsak till Johans optimism är att hans bra grundträningsperiod under sommaren och hösten.

– Min träningsgrund betyder mycket, likson det faktum att jag är 34 år och hunnit bygga upp ett bra vägnät av blodkärl i musklerna. Jag har vi varit i gång med träningen sedan nyår, säger Johan.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Storhelg väntar i Falun – Thorn gör comeback

Det väntas storhelg i Falun när junior- som seniorelit intar Lugnet i Falun. Från fredag till söndag arrangeras Volkswagen cup, Scandic cup och Nordiska juniorlandskampen. På start kommer vi både få s...
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor. – Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta kn...