Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Hagström byter klubb från Falköping till Ulricehamn.
Johanna Hagström byter klubb från Falköping till Ulricehamn.

Johanna Hagström byter klubb till Ulricehamns IF-skidor

Johanna Hagström, 19, kommer nästa skidsäsong att tävla för Ulricehamns IF-skidor efter många säsonger i moderklubben Falköpings AIK SK.
Längdskidtjejen med många meriter som junioråkare blir en god förstärkning till klubbens damtrupp.

Johanna ska till hösten börja sitt fjärde år på skidgymnasiet i Ulricehamn, NIU. Hon har i flera år tränat i Ulricehamnsterrängen och den nya klubben heter Ulricehamns IF-skidor från och med säsongen 2017/18.

Under flera år har den Falköpingsbördige skidåkaren tillhört juniorlandslaget och varit bland de bästa i sin juniorklass. Johanna har guld i sprint, silver i crosscountry cross och en fjärdeplats i distans från ungdoms-OS i Lillehammer 2016 som sina hittills största framgångar men hon har även flertalet JSM-medaljer.

Juniortjejen som bor och tränar i Ulricehamn fick också möjlighet att tävla i den nationella gruppen på ”hemmaplan” under världscupen i Ulricehamn i vintras.

– Vi är mycket glada över att Johanna kommer att tävla för Ulricehamns IF framöver, säger Peter Svenningsson, ledare för juniorerna i klubben.

– Hon blir självklart en god tillgång i juniorgänget men även en förstärkning i UIF:s seniortrupp till vinterns stora SM, fortsätter Peter.

Inför den gångna vinterns JVM stördes Johanna delvis av sjukdomar och var reserv i JVM-truppen men det kommer nya försök att konkurrera om kommande JVM-platser.

– Det ska bli spännande att åka för Ulricehamn, berättar Johanna. Jag ser fram emot en ny klubbgemenskap, även om jag trivts fantastiskt bra i min gamla klubb. Det ska bli roligt att få komma in i ett större sammanhang och att kunna åka stafetter i juniorklassen men kanske även i seniorklass. Jag har redan blivit väldigt bra bemött av UIF och de verkar ha en väl fungerande organisation, säger Johanna och fortsätter:

– Vi kommer säkert också ha riktigt kul tillsammans.

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.