Annonsör
AnnonsörAnnonser
Johanna Hagström byter klubb från Falköping till Ulricehamn.

Johanna Hagström byter klubb från Falköping till Ulricehamn.

Johanna Hagström byter klubb till Ulricehamns IF-skidor

Johanna Hagström, 19, kommer nästa skidsäsong att tävla för Ulricehamns IF-skidor efter många säsonger i moderklubben Falköpings AIK SK.
Längdskidtjejen med många meriter som junioråkare blir en god förstärkning till klubbens damtrupp.

Johanna ska till hösten börja sitt fjärde år på skidgymnasiet i Ulricehamn, NIU. Hon har i flera år tränat i Ulricehamnsterrängen och den nya klubben heter Ulricehamns IF-skidor från och med säsongen 2017/18.

Under flera år har den Falköpingsbördige skidåkaren tillhört juniorlandslaget och varit bland de bästa i sin juniorklass. Johanna har guld i sprint, silver i crosscountry cross och en fjärdeplats i distans från ungdoms-OS i Lillehammer 2016 som sina hittills största framgångar men hon har även flertalet JSM-medaljer.

Juniortjejen som bor och tränar i Ulricehamn fick också möjlighet att tävla i den nationella gruppen på ”hemmaplan” under världscupen i Ulricehamn i vintras.

– Vi är mycket glada över att Johanna kommer att tävla för Ulricehamns IF framöver, säger Peter Svenningsson, ledare för juniorerna i klubben.

– Hon blir självklart en god tillgång i juniorgänget men även en förstärkning i UIF:s seniortrupp till vinterns stora SM, fortsätter Peter.

Inför den gångna vinterns JVM stördes Johanna delvis av sjukdomar och var reserv i JVM-truppen men det kommer nya försök att konkurrera om kommande JVM-platser.

– Det ska bli spännande att åka för Ulricehamn, berättar Johanna. Jag ser fram emot en ny klubbgemenskap, även om jag trivts fantastiskt bra i min gamla klubb. Det ska bli roligt att få komma in i ett större sammanhang och att kunna åka stafetter i juniorklassen men kanske även i seniorklass. Jag har redan blivit väldigt bra bemött av UIF och de verkar ha en väl fungerande organisation, säger Johanna och fortsätter:

– Vi kommer säkert också ha riktigt kul tillsammans.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör