Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonna Sundling krossade allt motstånd i JVM-finalen i sprint. Här är Jonna efter SM-stafetten för några veckor sedan. FOTO: Johan Trygg.
Jonna Sundling krossade allt motstånd i JVM-finalen i sprint. Här är Jonna efter SM-stafetten för några veckor sedan. FOTO: Johan Trygg.

Jonna Sundling krossade allt motstånd

IFK Umeås Jonna Sundling var helt överlägsen i JVM-finalen i sprint.
I mål var hon hela sex sekunder före tvåan, norskan Lotta Udnes Weng. Jonna körde stenhårt i första motlutet och ingen av konkurrenterna orkade följa.

Mer värdig segrare får man leta efter. Jonna vann prologen med över två sekunder före tvåan. Hon vann sedan både kvart och semi även om det i semifinalen var så att Jonna kom på slutet och tog heatsegern.

Precis som juniorlandslaget tränare Gunnar Hammarberg förutspådde så blev den inledande sprinten en mycket fin svenskdag.
Till finalen tog sig också Falun Borlänges Anna Dyvik. Där orkade inte Anna följa men en sjätteplats är en jättefin framgång för Leksands-tjejen.

Domnarvets Maja Dahlqvist hade hoppats på mer men orkade inte i semifinalen där hon blev sexa. Elina Rönnlund, IFK Umeå, åkte också starkt men klarade sig inte vidare efter sin tredjeplats i kvarten.

Kompletta resultat här.

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.