Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Stockholm Rollerski 2013 med Sandra Hansson i täten. FOTO: Stockholm Rollerski.
Starten på Stockholm Rollerski 2013 med Sandra Hansson i täten. FOTO: Stockholm Rollerski.

Jörgen Brink till Stockholm Rollerski

Stockholm Rollerski, som avgörs lördag 27 juni, får en riktig långloppsstjärna på startlinjen, då Jörgen Brink är en av de som anmält sig.
Med sig har han större delen av långloppsteamet Lager 157 Ski Team.

Stockholm Rollerski arrangeras i år för tredje året och är Sveriges näst största rullskidlopp. Loppet är ett av två seedningsgrundande rullskidlopp för Vasaloppet.

Förutom flera välmeriterade rullskidåkare ansluter nu alltså också långloppsteamet Lager 157 Ski Team med Jörgen Brink som största namn.

– Vi tycker såklart att det är fantastiskt roligt att vi lyckats locka hit så meriterade åkare, säger Jonny Engel från OK Ravinen, tävlingsledare för Stockholm Rollerski. Vi jobbar just nu för fullt för att få de sista detaljerna på plats för att Jörgen och alla andra deltagare ska få en härlig upplevelse och bra tävling här hos oss.

I herrklassen är det många starka namn till start. Från Lager 157 kommer förutom Brink även Markus Ottosson, Marcus Johansson samt nyförvärven Audun Laugaland och Gustav Eriksson. I startlistan finns också vassa rullskidåkare som Karl-Johan Westberg, Borås SK, Robin Norum , IFK Umeå, Victor Gustafsson, IFK Mora, Axel Bergsten, IFK Skövde och Johannes Andersson, Ski Team Skåne.

I nuläget saknas dock riktiga ess damklassen.

Stockholm Rollerski är första deltävlingen i Ski Team Sweden Roll Cup, en rullskidcup som består av fem tävlingar. Dessutom blir loppet faktiskt historiskt då det för första gången någonsin kommer att delas ut FIS-poäng på ett rullskidlopp.

Loppet startar inne på Medborgarplatsen och går på gator och cykelvägar i de södra förorterna innan åkarna går i mål vid Globen City.

Under lördagen avgörs två andra lopp som tillsammans med Stockholm Rollerski utgör Stockholm Challenge; Stockholm Ride, ett motionslopp på landsvägscykel och Stockholm Trail, ett terränglopp.

Stockholm Challenge arrangeras av orienteringsklubbarna OK Södertörn och OK Ravinen, samt av cykelbutiken Bonne Mécanique.  

Läs mer på:
www.stockholmchallenge.se

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...