Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lager 157-åkarna Oscar Persson och Marcus Johansson kommer att stärka sig med kaffe-drycker till vintern. FOTO: Lager 157 Ski Team.
Lager 157-åkarna Oscar Persson och Marcus Johansson kommer att stärka sig med kaffe-drycker till vintern. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Kaffe ska ge mer energi åt Lager 157 Ski Team

Kafferosteriet Löfbergs blir ny energileverantör till långloppsteamet Lager 157 Ski Team. Samarbetet innebär att Löfbergs kommer att leverera drycker som ska ge laget en extra boost.
– Kaffe är en naturlig energikälla som gör att kroppen kan arbeta hårdare, längre och snabbare, så förhoppningsvis kan vi bidra till lagets fortsatta framgångar, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.

Lager 157 Ski Team är ett av Sveriges starkaste långloppslag. I Visma Ski Classics är man regerande mästare genom Britta Johansson Norgren. I laget ingår även Anton Karlsson, Jimmie Johnsson, Fredrik Byström, Markus Ottosson, Marcus Johansson och Oscar Persson.
 
– Det känns jättekul och spännande att få jobba tillsammans med Löfbergs. Vi hoppas och tror att vi kan ha stor nytta av varandra, säger Anton Järnberg, sportchef på Lager 157 Ski Team.

Förutom långloppslaget kommer Löfbergs även finnas med runt 157 Training, ett koncept som vänder sig till bredden av svensk skidåkning, och som arrangerar vasaloppsläger, föreläsningar, träningsdagar med mera.

Värme och kyla
Löfbergs är ett av Nordens största kafferosterier och har jobbat med varmt kaffe sedan 1906. På senare år har sortimentet utökats med kalla, drickfärdiga kaffebaserade produkter – ett område med stark tillväxt som Löfbergs lägger stort fokus på just nu.

– Här blir samarbetet med Lager 157 Ski Team extra värdefullt, eftersom vi når ut till en aktiv och målmedveten målgrupp som är viktig för oss. Vi räknar också med att det ger oss värdefull input så att vi kan utveckla nya spännande produkter för nästa generation kaffeälskare, säger Lena Rodin.

 

Siste nyheter

Det var full aktivitet med skid- och vallatester under torsdagen. Här testar IFK Umeå-duon Robin Norum och Erik Silfver glid. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

De bästa går ut först i Bruksvallarna

I morgon fredag är det dags för säsongspremiär i Bruksvallarna. På grund av snöläget kommer de bäst rankade åkarna starta först. I damklassen Charlotte Kalla och på herrsidan Daniel Richardsson.
Vasaloppet lanserar nu Nattvasan 45 som ett komplement till Nattvasan 90. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar nytt lopp: Nattvasan 45

Nattvasan 90 kördes för första gången 2017. Ett lopp som av många har beskrivits som en nästan magisk upplevelse, men även som något av det tuffaste man kan utsätta sig för i Vasaloppsarenan. Deltaga...
Konstnären Mia Malmlöf har skapat ett vintermotiv för Vasaloppets vintervecka 2019 och ett sommarmotiv 2019 för Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Mia Malmlöf har skapat Vasaloppets konstverk 2019

Vid en ceremoni på Café Zorn i Mora på onsdagseftermiddagen avtäcktes 2019 års två officiella Vasaloppsmotiv som kommer att pryda Vasaloppets diplom, affischer och trycksaker under året. Konstnären M...