Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sveriges kvartett på 10 kilometer klassiskt på VM i Seefeld: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson and Ebba Andersson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Sveriges kvartett på 10 kilometer klassiskt på VM i Seefeld: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson and Ebba Andersson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Kan Ebba utmana Johaug?

I morgon tisdag är det dags för damernas 10 kilometer klassisk stil med individuell start vid VM i Seefeld.
Ebba Andersson som missade skiathlonloppet på grund av irritation i luftvägarna är nu redo för start. Frågan är om Ebba är åkaren som kan utmana Therese Johaug. Svaret får vi i morgon eftermiddag.

Damernas 10 kilometer klassiskt med individuell start drar igång 15.00 under tisdagen.

Sverige har kvartetten Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ida Ingemarsdotter till start. Ett starkt lag där alla har kapacitet att vara topp tio.

Ser vi tillbaka på vintern så är Ebba Andersson den åkare som i första hand kan utmana om en medaljplats. Känslan är förstås att Therese Johaug är ”oslagbar” men förhoppningsvis tänker inte Ebba så själv.

Charlotte Kalla vill naturligtvis bättra sin sjätteplats från skiathlonlloppet och om formen är stigande är det inom räckhåll. Men frågan är om hon inte får nöja sig med att bli tredje svenska åkare igen. Frida Karlsson imponerade med sin femteplats på skitahlonen och tio kilometer passar troligvis än bättre för junioren Frida.

Ida Ingemarsdotter var fin elva på skiathlonen och även för Ida så är troligtvis 10 kilometer en distans som passar henne ännu bättre

Medaljkandidater bakom Johaug och tillsammans med Ebba är Ingvild Flugstad Östberg och Astrid Uhreholdt Jacobsen, Norge, Krista Pärmäkoski, Finland och förstås bronsmedaljören från skitahlonen, ryska Natalia Nepryaeva.

De svenska tjejerna går ut med följande startnummer:

28. Frida Karlsson

34. Ida Ingemarsdotter

44. Charlotte Kalla

52. Ebba Andersson

Komplett startlista finns här.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...