Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sveriges kvartett på 10 kilometer klassiskt på VM i Seefeld: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson and Ebba Andersson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Sveriges kvartett på 10 kilometer klassiskt på VM i Seefeld: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson and Ebba Andersson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Kan Ebba utmana Johaug?

I morgon tisdag är det dags för damernas 10 kilometer klassisk stil med individuell start vid VM i Seefeld.
Ebba Andersson som missade skiathlonloppet på grund av irritation i luftvägarna är nu redo för start. Frågan är om Ebba är åkaren som kan utmana Therese Johaug. Svaret får vi i morgon eftermiddag.

Damernas 10 kilometer klassiskt med individuell start drar igång 15.00 under tisdagen.

Sverige har kvartetten Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ida Ingemarsdotter till start. Ett starkt lag där alla har kapacitet att vara topp tio.

Ser vi tillbaka på vintern så är Ebba Andersson den åkare som i första hand kan utmana om en medaljplats. Känslan är förstås att Therese Johaug är ”oslagbar” men förhoppningsvis tänker inte Ebba så själv.

Charlotte Kalla vill naturligtvis bättra sin sjätteplats från skiathlonlloppet och om formen är stigande är det inom räckhåll. Men frågan är om hon inte får nöja sig med att bli tredje svenska åkare igen. Frida Karlsson imponerade med sin femteplats på skitahlonen och tio kilometer passar troligvis än bättre för junioren Frida.

Ida Ingemarsdotter var fin elva på skiathlonen och även för Ida så är troligtvis 10 kilometer en distans som passar henne ännu bättre

Medaljkandidater bakom Johaug och tillsammans med Ebba är Ingvild Flugstad Östberg och Astrid Uhreholdt Jacobsen, Norge, Krista Pärmäkoski, Finland och förstås bronsmedaljören från skitahlonen, ryska Natalia Nepryaeva.

De svenska tjejerna går ut med följande startnummer:

28. Frida Karlsson

34. Ida Ingemarsdotter

44. Charlotte Kalla

52. Ebba Andersson

Komplett startlista finns här.

 

Siste nyheter

Olle Jonsson vann fristilssprinten i Bruksvallarna på söndagen. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Truu och Jonsson fixade dubbel för Trillevallen

Stine Lise Truu och Olle Jonsson dominerade söndagens sprinttävlingar i Bruksvallarna. De båda åkarna från Trillevallens SK vann båda i såväl kvartsfinal, semifinal och final.