Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Karl-Johan Westberg tog hem SM-guld på rullskidor närmast före Victor Gustafsson och Erik Silver. FOTO: Från SVT:s sändning.
Karl-Johan Westberg tog hem SM-guld på rullskidor närmast före Victor Gustafsson och Erik Silver. FOTO: Från SVT:s sändning.

Karl-Johan Westberg spurtslog Victor Gustafsson

Borsås SK:s Karl-Johan Westberg avgjorde i spurten när han tog hem masstarten på rullskid-SM i Malmö.
Westberg vann tätt före IFK Mora SK: s Victor Gustafsson och med IFK Umeås Erik Silfver som trea.
– Det är kul och tight och mycket man man. Det gillar jag, kommenterar Westberg för SVT efter segern.

Ett 50-tal åkare kom till start på herrarnas 20 kilometer masstart i centrala Malmö. En riktigt oväder med regn och blåst strax innan start gjorde att man fick skjuta på starten något.

När väl starten gick så var Karl-Johan Westberg en av de åkare som såg till att det blev bra fart från början. I år gick också loppet på med motstånd 2 på hjulen och därmed fick en hel del åkare i 50-mannafältet släppa ganska tidigt.

– Jag försökte sätta fart från början. Jag ville ha ett lite annorlunda lopp än vad det brukar vara. Sen backade jag ner ett tag innan jag försökte sätta rejäl fart när vi åkt ungefär halvvägs men det kostade ganska mycket, berättar Karl-Johan i SVT:s sändning.

– Sen kom Victor upp och körde. Jag skulle säga att han var lite starkare än mig idag egentligen. Han drog inte så mycket början och var ganska fräsch när han kom upp. Då hade jag det riktigt jobbigt och kunde inte hjälpa till någonting, fortsätter Westberg.

– Jag kanske gick lite för hårt halvvägs. Jag fick backa ner och ta spurten istället.

In på upploppet var Boråsåkaren först men utmanades bra av Victor Gustafsson.

– Men jag var ganska säker på seger när jag gick över mållinjen, berättar Westberg.

Målgången med Westberg strax före Gustafsson. FOTO: Från SVT:s sändning.Målgången med Westberg strax före Gustafsson. FOTO: Från SVT:s sändning.

Karl-Johan var först tveksam till start men landslaget ordnade en buss från senaste veckans läger i Torsby och då var saken klar.

– Det är kul och tight och mycket man man. Det gillar jag, kommenterar guldedaljören.m

Victor Gustafsson såg riktigt åkstark ut under andra halvan av loppet men fick nöja sig med silverpengen.

– Jag var rätt stark ändå idag. Jag tog det ganska lugnt första tio varven. Sen smackade jag på lite, berättar IFK Mora-åkaren.

– Jag tänkte att det var bra att köra på och bli av med lite folk. När jag gick gick det ganska fort. Sen gick jag åt sidan och så kom det ingen. Då fick jag hålla lite halvhårt tempo, berättar Victor vidare.

Bronset gick till IFK Umeås Erik Silver som ett tag var avhängd från tätgruppen men kom tillbaka. Fyra blev Erik Rosjö, IFK Mora som också han gjorde en hel del dragjobb. Han var precis före IF Hallbys Johannes Eklöf som i sin tur skuggades av Alfred Buskqvist, IK Stern och Nacka Värmdö-junioren Johan Ekberg. De sju första var i mål inom dryga åtta sekunder.

Topp tio dryga halvminuten bakom Westberg åkte Anton Persson, SK Bore, Robin Norum, IFK Umeå och Gabriel Strid, IFK Mora SK i mål.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...