Annonsör
AnnonsörAnnonser
Johan Kjölstad skär mållinjen före Markus Ottoson i rödvit hjälm och Calle Halvarsson bakom . Fyra Anders Aukland i grönt med nummer ett. FOTO: Johan Trygg.

Johan Kjölstad skär mållinjen före Markus Ottoson i rödvit hjälm och Calle Halvarsson bakom . Fyra Anders Aukland i grönt med nummer ett. FOTO: Johan Trygg.

Kjölstad avgjorde Alliansloppet i spurten

Team United Bakeries Johan Kjölstad var starkast i spurten när Alliansloppet avgjordes.
Men norrmannen hade bra motstånd av Markus Ottosson, IFK Umeå och Lager 157 Ski Team samt landslaget och Falun Borlänges Calle Halfvarsson.
– Alla var slitna på slutet och jag lyckades hålla undan på upploppet, sa en glad Kjölstad efter segern.

Som väntat blev det stor klungåkning med så många starka åkare i startfältet. United Bakeries med Kjölstad och Vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl försökte dock sätta sin prägel på loppet.

– Det har gått kjempebra idag. Vår taktik var att vara offensiva. Jag och John Kristian ryckte och stötte lite på sista varvet. Men det var överraskande många med. Det var svårt att gå ifrån, berättade Kjölstad.

– Det här är ett optimalt för oss att vara med i inför vintern. Bra bana. Konkurrensen är som på vingen, alla de bästa är med här. Det vore dumt att inte vara här om du satsar på långlopp, menade segraren.

– Så länge vi satsar så här så kommer vi tillbaka till Trollhättan, sa norrmannen.

Nu åker teamet för en veckas träning på snö i tunneln i Torsby.

– Träningen går bra för oss och vi satsar på att bli än starkare till vintern. Det behöver vi bli. Alla är taggade för att ta oss, sa Kjölstad med ett leende.

Markus Ottosson har visat fin form under sommaren och idag visade återigen Lager 157-åkaren att han blir att räkna med inför vintern.

– Jag hade ingen chans mot Kjölstad på upploppet men jag gjorde allt jag kunde. Jag var först in precis som jag tänkt men Johan var starkare.

I inledningen på loppet hade Markus en del stavproblem med en trasig spets och knäckt stav. Men efter stavbyte så gick det ändå bra.

– Jag fick hjälp av ”Bysse” (teamkompisen Fredrik Byström). Han hjälpte till att dra upp mig efter jag knäckt staven. Jag är jättenöjd med dagen. Det var kul det här, sammanfattade Ottosson.

Calle Halfvarsson tog tredjeplatsen, någon stortå bakom Ottosson. Men Calle hade inte riktigt koll på var mållinjen var och hade kanske haft lite mer att ge på upploppet.

– Klantigt av mig att inte kolla innan start men jag trodde mållinjen var lite längre fram, berättade Halfvarsson.

Calle var ändå nöjd med genomförandet av loppet och han klarade sig helt utan stavincidenter. Eftersom han endast hade sin pappa med sig som servade under loppet så valde han att åka med vätskeryggsäck.

calle_otto.jpg
Eftersnack. Jag trodde mållinjen var längre fram säger Calle till Markus. FOTO: Johan Trygg.

Anders Aukland tog fjärdeplatsen och Anton Karlsson, Åsarna åkte in som femma. Jack Impola, SK Bore överraskade med en sjundeplats. Oskar Svärd, Team Coop och Tvärreds IF in som nia och sista man i tätklungan.

Vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl rullade in ett 20-tal sekunder senare.

– Jag bröt staven på slutet och då var det kört, sa Dahl som ändå kunde glädjas åt Kjölstads seger.

Jörgen Brink rullade in ytterligare ett 20-tal sekunder senare som tolva.

– Jag körde av min egen stav på väg ut på sista varvet. Tappade väl upp emot halvminuten där och kunde inte gå fatt, berättade Brink.

Bland juniorerna imponerade Gabriel Thorn, Bengtsfors med 17:e plats precis före Daniel Tynell och han klubbkompisen Fredrik Andreé som åkte i mål precis efter som 23:a.

juniorkillarna.jpg
Starka juniorer. Tvåan Fredrik Andreé, ettan Gabriel Thorn och trean Viktor Thorn. FOTO: Johan Trygg.

Kompletta resultat finns här.

otto_kjölstad_calle.jpg
Prispallen med Ottosson, Kjölstad och Halfvarsson. FOTO: Johan Trygg.


Tävlingar och Evenemang

 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 01/01/2018Kinesiska VasaloppetLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 06/01/2018FöllingeloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör