Annonsör
AnnonsörAnnonser
Ebba Andersson har tagit sig från VM i Lahtis till JSM i Kalix där hon förstås är storfavorit. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ebba Andersson har tagit sig från VM i Lahtis till JSM i Kalix där hon förstås är storfavorit. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Klart för årets JSM i Kalix

Under onsdagen inleds årets JSM i längdskidor och arrangerande Kalix SK är beredda att ta emot den svenska junioreliten.
– Kalix bjuder på helt otroliga vinterförhållanden! Alla tävlingar under JSM kommer att genomföras på natursnö på våra populära banor på Djuptjärns skidstadion. säger tävlingsledare Stig Häggström.

– Vi har redan nu fått feedback från våra gäster att underlaget är i toppskick så vi ser verkligen fram emot en fin JSM-vecka. fortsätter Häggström.

Tävlingarna är som tidigare år fördelade på fyra tävlingsdagar med en vilodag och JSM-veckan inleds som sagt på onsdag 8 mars för att avslutas på söndag 12 mars.

En stor nyhet för året är att skiathlon numera är struket från JSM-programmet, tävlingen har ersatts av masstart över längre distanser. Det blir premiär direkt för detta när tävlingarna börjar. För övrigt ser tävlingsprogrammet ut som tidigare år.

8 mars: Masstart F 10/15/15/20 km
9 mars: Sprint F
10 mars: Vilodag
11 mars: 5/10 km K
12 mars: Stafett 3*3,3/3*5 km K

Svenska mästare på skiathlon vid förra årets JSM i Torsby blev i de yngre klasserna Frida Karlsson och Fredrik Andersson bägge Sollefteå Skidor och i de äldre klasserna Elina Rönnlund, IFK Umeå och Viktor Thorn, Ulricehamns IF. Rönnlund och Thorn har blivit seniorer och kan alltså inte "försvara" sina SM-guld på den längre distansen men både Karlsson och Andersson är anmälda och tillhör favoriterna i D 17-18 och H 19-20.

Noterbart är även att Ebba Andersson, Sollefteå Skidor, gör "comeback" i juniorklassen efter det lyckade VM-äventyret i Lahtis.

Det är mycket stora startfält med över 250 starter per tävlingsdag. Totalt kommer nästan 850 starter att göras under årets JSM-vecka att göras, lägg därtill över 60 lag i den avslutande stafetten.

Officiella anmälningslistor och tävlingsprogram

Tävlingarna inleds kl. 10:00 under onsdagen och samtliga starttider finns via FIS live och i FIS app. Alla tävlingar kommer återges med livetidtagning via FIS live förutom stafetten som blir via SSF:s liveportal. Mer information om detta kommer inför stafetten.

Tävlingarnas officiella webbplats, med bland annat startlistor, bankartor och bilder, finns på www.jsmskidor.se

 


Tävlingar och Evenemang

 07/10/2018Gålörullen 2018, även DM för StockholmRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör