Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
KRISTINA SMIGUN-VÄHI lägger av - för andra gången. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN
KRISTINA SMIGUN-VÄHI lägger av - för andra gången. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Kristina Smigun-Vähi lägger av - för andra gången…

Estlands stora damstjärna Kristina Smigun-Vähi har annonserat att hon lägger av - igen.
Den gångna vintern gjorde Kristina comback efter två års paus och fick med sig ett OS-silver i Vancouver, att lägga till dom två OS-guld hon tog i Pragelato i Italien 2006.

- Jag önskar mer tid med familjen och min lilla dotter, anger Smigun-Vähi som orsak till att hon nu väljer att sätta stop igen.
Hon har tidigare sagt att hon gärna hade åkt VM i Oslo innan karriären tog slut, speciellt efter som systern Katarina bor nära Oslo. Men nu har alltså Kristina tänkt om.
- Jag har blivit ställd framför det svåraste beslutet i mitt liv: Att fortsätta satsa som aktiv eller att ägna mer tid åt Viktoria och min familj. Jag valde familjen framför idrotten den här gången, skriver Smigun-Vähi i ett pressmeddelande.
Med två OS-guld och ett OS-silver samt ett VM-guld, två silver och ett brons är hon tillsammans med Andrus Veerpalu utan tvekan Estlands mest framgångsrika skidåkare någonsin.
- Jag har uppnått alla mina mål som toppidrottare och alla dom mål jag drömde om som liten tjej. Nu väljer jag att lämna det livet bakom mig. Jag vill fokusera på Viktoria-Kris (dottern) och min familj. Det blir min huvudarena i framtiden, skriver Kristina, som under graviditeten bodde i USA och lärde sig engelska.
- I framtiden vill jag också fortsätta studera och hitta nya utmaningar i livet.
I sitt pressmeddelande tackar Kristina Smigun-Vähi både familj, sponsorer, supportrar, Estlands skidförbund, Estlands OS-kommitté och hela nationen för stödet under karriären.
 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...