Annonsör
AnnonsörAnnonser


Krönika

Ja, det är en norsk flagga, man får ha vilken man vill...

Krönika: När sprang egentligen verkligheten ifrån Skidsverige?

Redaktören går hårt åt längdskidåkningens Sverige såsom det ser ut idag, på vissa plan toppmodernt men på andra totalt efter

 Jag läser med förskräckelse i Aftonbladet att eleven och den Venezuelanske landslagsmannen Cesar Baena blivit trakasserad av sina klasskamrater och till och med anmält folkhögskolan till DO, enligt artikeln skall Baena blivit trakasserad för sin sexuella läggning. Självklart kan jag inte med utgångspunkt av två tidningsartiklar avgöra situationen med vem som har gjort rätt och vem som har gjort fel och vart denna konflikt bottnar, men en sak är jag klart övertygad om: Något har gått väldigt fel och detta inte i Iran eller Syrien där homosexuella och oliktänkande enligt lag straffas, utan detta i en svensk skidåkningsmiljö! 

Hur har resten av samhället, eller ursäkta mig, det TÄNKANDE samhället lyckats gå skidsporten förbi? Varför är det inte okej att vara den man helt enkelt är utan att råka ut för kränkningar och trakasserier. 
Varför finns det ingen känd HBT-person (förutom ovan nämnda Cesar) som tävlar i elitklassen? Är de så att de inte alls existerar och att skidsporten då skiljer sig från resten av samhället där man räknar med att cirka 3 procent är homo- eller bisexuella. Jag tror inte det. Snarare finns det en rädsla att bli utanför.
 
När man försökt diskutera ämnet bögar (uttrycket HBT existerar inte här...) har jag i dagens Skidsverige mött en helt otrolig attityd som snarare skulle platsa hemma hos en sektmedlem i den amerikanska södern där man använder diverse religiösa skrifter som kaffeved än hos en seriös och modern idrottsmiljö där man alltid försöker söka svaren på varför saker sker och av vilken anledning, ofta med hjälp av modern forskning.
 
Nu handlar inte min åsikt enbart om detta nämnda fallet, jag har på nära håll upplevt andra tillfällen när man inom längdrörelsen istället för att försöka överblicka det nya och kanske utvecklas använt den enklaste av försvarsmekanismer, stöt ifrån och skydda dig mot det okända!
 Min helt personliga åsikt är att skidsverige på många vis är helt fantastiskt och ger otroligt mycket tillbaka till sina medlemmar och till folket i stort, men även solen har sina fläckar och under ytan finns en del riktigt stora problem som ligger och puttrar och som ibland kan eskalera. 
 
Jag vill påpeka att ovanstående är helt och fullt min personliga uppfattning.
 
En sak är iallafall helt säker, vi på längd.se kommer göra vårt bästa för att visa upp skidsverige såsom det ser ut på ett objektivt och nyanserat sätt och sedan är det inte upp till oss som media att avgöra hur det ser ut.
Så bli inte förvånad om det inom en överskådlig framtid står att läsa sådant som är viktigt att visa för vissa och lite jobbigare att läsa för andra.
 
Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 18/01/2017La Diagonela med Global Sports Tours ABLängdåkning
 19/01/2017Vasaloppsläger i BruksvallarnaLängdåkning
 19/01/2017Vasaloppsläger med Tynell ActivityLängdåkning
 21/01/2017Lospåret 2017 SeedningsloppLängdåkning
 22/01/2017Östersund Ski Festival - Östersund Ski MaratonLängdåkning
 25/01/2017MarcialongaLängdåkning
 25/01/2017Marcialonga med GlobalrunnersLängdåkning
 27/01/2017Wasaläger, Hallstaberget, SollefteåLängdåkning
 29/01/2017Tåsjödalen Clsaasic SkiLängdåkning
 29/01/2017StråkenloppetLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör