Annonsör
AnnonsörAnnonser
Långlopp

Långloppscupen Visma Ski Classics sänds i Kanal 5 i vinter med start i helgen.

Långloppscupen Visma Ski Classics sänds i Kanal 5 i vinter med start i helgen.

Långloppscupen Visma Ski Classics i Kanal 5

Eurosport och Visma Ski Classics har nått en överenskommelse inför kommande säsong vilket gör att den populära långsloppscupen flyttar till Kanal 5. Premiären sker redan nu på söndag och tävlingarna kommenteras av Roberto Vacchi.

Skidälskare landet runt kommer att bjudas på totalt tio tävlingar med start redan nu på söndag med Pro Team tempo från schweiziska Pontresina. Sedan avlöser klassiska långlopp som Kaiser Maximilian Lauf, Marcialonga och Birkebeinerrennet varandra och allt sänds i Kanal 5 och på Eurosport Player lett av Roberto Vacchi.

- Vi är glada att kunna visa dessa klassiska långlopp, som en uppladdning inför OS i Pyeongchang. Visma Ski Classics passar bra in i vår strategi att fortsätta bygga vårt sportvarumärke Eurosport med exklusiva och lokalt relevanta sporträttigheter, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Eurosport och Discovery Networks Sweden. 

Sammanlagt deltar 28 olika lag i Visma Ski Classics och sex av dem är svenska. Sverige har även flera tongivande åkare i touren, som regerande mästarinnan Britta Johansson Norgren, trefaldige vasaloppssegraren Jörgen Brink, Jerry Ahrlin, Sara Lindborg, Lina Korsgren och superlöftet Oskar Kardin som inför säsongen värvats av regerande mästarna Team Santander.

- Vi är väldigt glada att kunna landa detta avtal med Eurosport. Tävlingarna kommer att sändas i Kanal 5, en kvalitetskanal med fantastiska sporträttigheter som kommande vinter-OS och landslagets kvalmatcher i fotboll. Jag är säker på att detta avtal kan lyfta Visma Ski Classics till nästa nivå på den svenska marknaden, säger David Nilsson VD Ski Classics.

Discovery Networks Sweden äger de exklusiva sändningsrättigheterna kring OS 2018 till och med 2024 och kommer att sända OS i Pyeongchang i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport Player.

Mer information om Visma Ski Classics på.
www.vismaskiclassics.com


Tävlingar och Evenemang

 22/09/2018Dagges Dubbel -Stockholms rullskidsprintRullskidor
 07/10/2018Gålörullen 2018, även DM för StockholmRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
 05/01/2019Bruksvallarna Nordic Ski MarathonLängdåkning
 23/01/2019Resa till Marcialonga med GSToursLängdåkning
 24/01/2019Marcialonga 2019Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör