Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tomas Söderberg blir en viktig kugge för Lager 157 Ski Team som vallachef i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Tomas Söderberg blir en viktig kugge för Lager 157 Ski Team som vallachef i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 starkare på och vid sidan om spåret

Lager 157 Ski Team har förstärkt både i och utanför spåret och vill vara med och slåss om alla ”ledartröjor” i Ski Classics.
Nya åkarna Britta Johansson Norgren, Audun Laugaland och Gustav Eriksson betyder förstås mycket. Men det gör också nya vallachefen Thomas Söderberg.
– Det är många som säger att vi gjort bra värvningar, men att Thomas är den bästa, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Thomas Söderberg har lång erfarenhet som vallare före det norska skidskyttelandslaget, och före det även det svenska på Magdalena Forsbergs tid.

Thomas bor i Mora och är sambo med den förre tyska skidskyttedrottningen Uschi Disl.

– Det här blir spännande och det känns kul att göra något nytt nu, berättar Thomas, bördig från Karlskoga.

– Det blir mycket jobb i vinter och nu ska vi sätta ihop ett gäng som jag ska jobba tillsammans med, fortsätter Söderberg.

Längd.se hälsade på i Orsa Grönklitt när Lager 157 Ski Team var där och tränade hårt förra veckan. Vi ställde lite frågor till sportchefen Anton Järnberg.

Hur är känslan med den nya laguppställningen?
– Det känns bra med både Gustav, Audun och Britta. Med dem har vi både breddat och spetsat. Nu har vi en dam som kan vara med och fightas om totalen och killar som kan slåss om pallplatser. Det är vår absoluta förhoppning även om vi inte var där i vintras så är jag helt övertygad om att vi kan vara där, säger Anton.

lager157_orsagrkl15.jpg
Britta Johansson Norgren, Marcus Ottosson, Fredrik Byström, Audun Laugaland, Jörgen Brink, Gustav Eriksson, Marcus Johansson och verksamhetsansvarige och ägaren av Lager 157, Stefan Palm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

– Vi har två killar (Marcus Johansson och Gustav Eriksson) som kan och vill vara med och slåss om ungdomströjan. Vi möter väldigt starka lag och på pappret är vi inte det starkaste. Men vi ska kunna vara med och fightas mot dem, fortsätter Anton.

Även om teamet satsar på hela Ski Classics så är förstås Vasaloppet en höjdpunkt på säsongen som betyder oerhört mycket.
– Nånstans är det Vasaloppet mycket handlar om och där har vi tre som säger att dom ska vinna det. Britta, Jörgen och Audun, konstaterar Järnberg.

Hur är läget så här under träningssäsongen?
– Den delen sätter sig lite mer nu. Vi har fått in Audun som blir en slags ledare fast han är ny. Det känner jag att vi behöver. Vi har rutinerade skidåkare men de har inte gjort så många långloppssäsonger. Audun har bort emot tio säsonger bakom sig i den här cirkusen och det tror jag vi kommer ha väldig nytta av.

– Vi har spetsat till oss vid träningssamlingarna med olika styrkor. Det känns bättre och bättre och vi har en stabilare grund att stå på, menar Anton.

I vintras var det inbland väldigt tunt med svart-vita åkare på start. Det ska det bli ändring på nu.
– Vi kan inte ha den otur vi hade i vintras där det var några lopp med bara en åkare till start. Nu har vi en bredare trupp och vi har bland annat sjukgymnast inkopplad året om, berättar Anton.

En viktig faktor för framgång blir också Thomas Söderberg som erkänt mycket duktig vallare. Det är små marginaler i den allt tuffare Ski Classics-cirkusen och Lager 157 lämnar inget åt slumpen.

 

Siste nyheter

I samarbete med Rikard Tynell presenterar Längd.se träningsprogram inför Vasaloppet och andra långlopp i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Träningsprogram inför Vasaloppet - del 2

Nu fortsätter vi vi med träningsprogram inför vinterns långlopp med fokus på något av loppen under Vasaloppsveckan 2019. Rikard Tynell, som driver Tynell Activity och är officiell vasaloppscoach, lev...
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen. Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s ...