Annonsör
AnnonsörAnnonser
Landslag

Victor Gustafsson avslutade rullskidvärldscupens minitour i Lettland med snabbaste åktid och slutade tvåa totalt bakom Robin Norum. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Victor Gustafsson snabbast i jaktstarten

Det blev sex svenska pallplatser för Sverige i rullskidvärldscupens minitour i Madona, Lettland.
På söndagens jaktstart var IFK Moras Victor Gustafsson snabbast och närmades sig IFK Umeås Robin Norum som dock vann totalt med tolv sekunders marginal.

Läs mer...
annonsör

Robin Norum tog hem dagens prolog vid världscupen på rullskidor i Lettland. Bilden från SM i Borås tidigare i sommar. FOTO: Rolf Zetterberg.

Svensk rullskiddominans i Lettland

Den svenska truppen vid världscupen på rullskidor i Madona, Lettland, dominerade stort på dagens klassiska prolog.
Det blev sex svenska pallplatser och segrar till IFK Umeås Robin Norum och IFK Moras Gabriel Strid.

Läs mer...
Eksjö SOK:s Hanna Abrahamsson, längst till höger, slutade trea i juniorklassen på rullskidvärldscupens sprint på fredagen. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Hanna Abrahamsson världscuptrea

När rullskidvärldscupens minitour i Madona, Lettland, startade på fredagen så blev det en svensk pallplats i juniorklassen.
Hanna Abrahamsson från Eksjö SOK tog en fin tredjeplats på sprinten.

Läs mer...
IFK Umeås Robin Norum är en av åtta svenska åkare till världscuptävlingarna på rullskidor i Lettland kommande helg. FOTO: Rolf Zetterberg.

Rullskidslandslaget till världscupen i Lettland

Efter ett fantastiskt VM på hemmaplan är det nu dags för världscupshelg i Lettland.
Förbundskapten Johan Ericson har tagit ut ett lag på åtta åkare till tävlingarna i Madona.

Läs mer...
Linn Sömskar och Maja Dahlqvist avslutade Sveriges succé-VM på rullskidor med guld i sprintstafetten. FOTO: Svenska Skidförbundet.

21 svenska medaljer på rekord-VM i Sollefteå

Rullskidslandslaget avslutade rullskids-VM i Sollefteå på topp med ytterligare fyra medaljer när tävlingarna avslutades med sprintstafetterna under söndagen.
Totalt tog laget hela 21 (!) medaljer - nytt rekord!

Läs mer...
Svensk JVM-trippel på rullskidor genom Eric Rosjö, silver, Leo Johansson, guld och Gabriel Strid, brons. FOTO: Arrangören.

Nytt svenskt medaljregn i Sollefteå

Det svenska rullskidlandslaget dominerade stort på dagens masstarter vid rullskid-VM i Sollefteå. Sverige plockade hem åtta av tolv medaljer.
Bland herrjuniorerna blev det en helsvensk pall genom Leo Johansson, Eric Rosjö och Gabriel Strid. I damklassen blev det guld till Linn Sömskar och brons till Maja Dahlqvist. Anders Svanebo och Robin Norum knep silver och brons i herrklassen och Emma Larsson tog silver bland damjuniorerna.

Läs mer...
Adam Persson flög fram i Sollefteå och det slutade med JVM-guld på knockoutsprinten vid rullskid-VM. FOTO: Svenska Skidförbundet.

JVM-guld till Adam Persson

IF Hallbys Adam Persson åkte hem guldmedaljen vid rullskid-VM:s knockoutsprint på fredagskvällen.
I finalen slog Adam italienaren Mattia Armellini.

Läs mer...
Maja Dahlqvist tog silver och Linn Sömskar åkte hem guldet i stor stil när VM på rullskidor inleddes i Sollefteå på torsdagen. Längs till höger ryskan Svetlana Nikolaeva som tog brons. FOTO: Christer Olofsson.

Sju av tolv VM-medaljer till Sverige!

Sverige fick en riktig pangstart på rullskid-VM i Sollefteå. De svenska åkarna kammade hem sju av tolv medaljer på dagens distanslopp i fri stil med individuell start. Seniorguld till IFK Umeås Linn Sömskar och Stockviks SF:s Anders Svanebo var toppen på medaljskörden.

Läs mer...
Borås SK:s Karl-Johan Westberg och de andra landslagsåkarna tränar kommande tio dagar i Åre och Vålådalen. FOTO: Rolf Zetterberg.

Längdlandslaget OS-satsar i Åre och Vålådalen

Ett taggat längdlandslag är på väg till Jämtland efter sommarens lägeruppehåll. I tio dagar ska Stina Nilsson, Marcus Hellner och de andra stjärnorna träna i Åre och Vålådalen.
– Vi fortsätter förberedelserna inför en spännande vinter, med OS i Pyeongchang som vårt största mål, säger förbundskapten Rikard Grip.

Läs mer...
Anders Svanebo och Robin Norum är två av många starka kort i den svenska truppen till VM på rullskidor i Sollefteå. FOTO: Rolf Zetterberg.

Stor stark svensk trupp till rullskid-VM i Sollefteå

Svenska Skidförbundet har tagit ut tio damer och femton herrar som ska representera Sverige under VM i rullskidor som avgörs på hemmaplan i Sollefteå 3-6 augusti.

Läs mer...

Tävlingar och Evenemang

 19/08/2017SM-avslutning rullskidorRullskidor
 31/08/2017Fight for VasanRullskidor
 02/09/2017Isaberg Final ClimbRullskidor
 02/09/20177-mila rullenRullskidor
 03/09/2017SkoklosterrullenRullskidor
 16/09/2017BessemerrullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör