Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anna Hansson - Erik Nilsson Sports Management
Anna Hansson - Erik Nilsson Sports Management

Landslhaagstjejen Anna

Gunde tog med sig laget och drog på läger till Kreta igår eftermiddag.
På planet satt Anna Haag, 21.

Plötsligt plingade det till i redaktör Nilssons mobiltelefon, ett sms:s från Anna Hansson.
”Bara så ni vet heter jag Anna Haag”!
Längd.se tvingades till ett snabbt krismöte för att reda ut vad som hänt med Anna Margret Hansson, född 1 juni 1986 i västmanländska Köping.
Har hon gift sig?
I så fall med vem?
Är det möjligt att hon hunnit bli blixtförälskad och hunnit kuta till altaret i nåt dalakapell mellan skolgången, tentorna, träningen och fjällvistelserna i Grövelsjön?
För säkerhets skull ringde redaktionens medarbetare en varsin gång och fick en likartad förklaring:
- Jag har tagit min mammas efternamn, hon heter Haag, Yvonne Haag!
Inget hemligt giftermål i pingsthelgen, allstå.

Okej, varför denna namnförändring?
- För att jag vill heta Haag, så klart. För att jag redan som liten sa att jag skulle ta efternamnet Haag när jag blivit stor. Och det tycker jag att jag är nu…
Visst, Anna Haag har blivit en självständig tjej som står på egna ben för länge sedan med lya och allt i Östersund, långt från förädrarhemmet i Hänsjö, Orsa.
I vintras växte hon typ 100 kubik som längdåkare och dunkade till med än den ena sensationella insatsen efter den andra. Två femteplatser i världscupen, bara tiondelar från pallen.
Hack i häl på Virpi och Charlotte och de andra kanonerna i världstoppen.
Med nytt namn på visitkortet satt Orsas stolthet och lyssnade på farbror Gunde, 46, när han hade presskonferens på Humlegårdsgatan i Stockholm. Hon log som vanligt och de pigga ögonen signalerade positiv energi, precis som vi vant oss  att se.

Vad tycker du om Gundes organisation?
- Bra! Jättebra!

Vad är bäst då?
- Att vi får behålla Jocke (Abrahamsson) och Magnus (Ingesson). Att Gunde är den han är och att han kommit i mål med sitt pusslande så vi kan komma igång.

Du är nöjd, alltså?
- Visst! Helnöjd!

Och nu måste du till Kreta och träna en massa?
- (…hm) jag längtar att få komma igång med löpträningen. Jag har saknat löpningen i vinter. Det blir extra kul på Kreta då SOK-lägret även innefattar skrinnarna och skidskyttarna. Skönt ska det bli, avslutar landslhaagstjejen  Anna Margret Haag som kom hem från den brasilianska playan för tre veckor sedan. Sol, vind och vatten och hårdkörning med träning och skola om vartannat,liksom mest hela våren.

Mer om Anna Haag går att läsa på: www.annahansson.com


 

Siste nyheter

Starten för 17:e upplagan av Stråkenloppet i härligt solsken. FOTO: Mullsjö SOK.

Sundström och Gotting segrare i Stråkenloppet

Johanna Sundström, Hestra IF och Martin Gotting, Ulricehamns IF - där har vi segrarna i Stråkenloppet i Mullsjö på söndagen. Sundström tog en solklar seger. Gotting spurtslog Simon Johnsson, IF Hallb...
usm_logga_faik

Snön ute på USM-banan i Falköping

8-10 februari är det dags för ungdoms-SM i Falköping. Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingsbanan är snölagd. – Vintern ser ut att greppa Mösseberg under tiden fram till USM så vi känner oss lug...
Östersund Ski Marathon genomfördes i härligt vinterväder på söndagen. FOTO: Österunds SK.

Novak och Bångman vann Östersund Ski Marathon

Det blev solosegrar både herr- och damklassen på Östersund Ski Marathon under söndagen. Max Novak, Offerdals SK, vann herrklassen dryga minuten före Magnus Näslund, IFK Strömsund. Offerdals Evelina B...