Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Längd.se kan i samarbete med Maxpulse erbjuda 50 platser till Marcialonga 2016. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Längd.se kan i samarbete med Maxpulse erbjuda 50 platser till Marcialonga 2016. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Längd.se och Maxpulse har 50 platser till Marcialonga!

Längd.se och norska researrangören Maxpulse har fått 50 platser för den svenska marknaden till Marcialonga!
Tidsfristen för att anmäla sig till Marcialonga av arrangören är den 31 augusti klockan 12.00.
Så du har fortfarande möjligheten att anmäla dig.

Resan till Marcialonga går 28 januari – 1 februari 2016.
Marcialonga passar både för elitmotionären och nybörjaren. Loppet är en av de högst prioriterade tävlingarna för eliten.

Man kan välja mellan det vanliga loppet över 70 km, eller den korta banan på 45 km. Som förstagångsåkare får man en ordentlig genomgång av banan innan tävlingen så att man är fullt beredd på vad som väntar och kan få ett bra utbyte av loppet och banan och en trevlig tur i spåret.

Banan passerar genom flera små byar/städer i Val di Fassa och Val di Fiemme och publiken står och jublar lika mycket på motionär som på elit.

Båda 70 km och 45 går i klassisk stil. På 70 km-banan går första 22 km långsamt uppför, nästa 45 km är huvudsakligen platt och något nedför med några korta uppförsbackar. De sista 3 km mot målet Cavalese går brant uppför. De som åker 45 kilometer har målet i Predazzo.

predazzo.jpg
I Predazzo ligger målet för 45 km. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Arrangörerna har transport av överdrag från starten till målområdet i Predazzo/Cavalese. Här finns duschar, ombyteslokaler och matmöjligheter där du kan fylla upp med pasta efter ett långt lopp.

Program
 
Torsdag
Vi reser med bil eller reguljärflyg från Sverige till Oslo och härifrån vi flyger charter kl. 14.00 direkt till Verona. Då är det bara 2 timmar med charterbuss till Val di Fiemme och Cavalese.
Hotellen ligger i direkt anslutning till målet i staden Cavalese. Här får vi middag vid ankomsten.
 
Fredag
Här har du två val. Kort bussresa upp högplatån Lavaze. Vi serverar kaffe och våfflor och du kan gå åka spår på upp till 20 km.
Eller så kan du delta i en två timmars bussresa till Seiser Alm där landslaget har ofta träningsläger på skidor.
På eftermiddagen/kvällen hämtar vi startnummer.
Vid kvällens för middag har vi en vallaexpert som berättar om rådande förhållanden och vilka rekommendationer om vallning som gäller.

Passo di Lavaze.jpg
På högplatån Lavaze finns mängder med fina spår. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
 
Lördag
Då har vi åka skidtest vid VM-stadion i Val di Fiemme. Buss hämtar dig på hotellet. Marcialonga-banan går genom arenan. Här kan du testa glid och fäste på skidorna och få tips från våra experter. Här serverar vi varma drycker och frukt. Här kan du också åka mittendelen av banan och ta gondolen upp till Cavalese.

tynells.jpg
När du testar skidor på VM-stadion kanske du stöter på Team Tynell i testartagen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
 
Söndag
Bussar hämtar dig på hotellet och kör dig till start. Här kan du sitta i en varm fin buss enda tills startskottet går. Efter målgång i Cavalese erbjuds du pastabuffé och dusch, eller går du till hotellet och duschar och byter om där. På torget i Cavalese är det en stor marknad och mycket folk. Där är väldigt trevligt.
På kvällen samlas vi på hotellet för fest och middag.
 
Måndag
Vi reser på morgonen och i är Oslo på eftermiddagen. Du bestämmer själv hur du reser tillbaka till Sverige. Vi bokar gärna biljetter till åt dig.
 
Det känns spännande och roligt att norrmän och svenskar reser tillsammans. Här kan du hitta nya vänner och plötsligt så ses ni igen på andra skidlopp. Det är ganska häftigt.

Läs mer här hos Maxpulse där också kontaktuppgifter finns för svenska deltagare längst ner på sidan.

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...