Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Landslaget har precis avslutat en lägervecka i Vålådalen. FOTO: Vålådalens Fjällstation.
Landslaget har precis avslutat en lägervecka i Vålådalen. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Längdlandslaget på läger i Vålådalen

Vålådalens Fjällstation är officiell träningsanläggning för svenska längdlandslaget och idag avslutade A-truppen en knapp veckas träningsläger i Vålådalen.
– Möjligheterna till varierad löpning och en fin rullskidbana är två av anledningarna till att vi trivs i Vålådalen. Andra faktorer är den lugna miljön och den goda maten, säger förbundskapten Rikard Grip.

På programmet har åkarna haft distanspass på rullskidor, löpning, styrka och även paddling, men också fartträning.

– Det är alltid spännande att ses efter sommarträningen. Nu ska de sista förberedelserna inför tävlingssäsongen inledas, säger förbundskapten Rikard Grip.

Även landslagstränare Ola Ravald nämner de fina förutsättningarna för barmarksträning som Åre och Vålådalen erbjuder.

– Här finns många uppförsbackar, vilket liknar de banor vi ska tävla på i vinter. Ju närmare tävlingssäsongen vi kommer, desto mer fokuserar vi på högintensiv träning, framförallt på rullskidor. Därför är det en stor fördel att det finns en bra och kuperad rullskidbana i Vålådalen.

 

Siste nyheter

Du kan starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Hochfilzen.

Fantasy World Cup Hochfilzen: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Hochfilzen så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Martin Bergström får iklädda sig den svenska landslagsdräkten vid världscupsprinten i Davos på lördag. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupen i Davos

Åtta damer och tio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i schweiziska Davos den 15–16 december. In i laget på lördagens sprint går Martin Bergström, IFK ...