Annonsör
AnnonsörAnnonser
Så här ser rondellen ut vid Bruksvallarnas skidstadion. 5,6 kilometer spår öppnar på lördag 14 oktober.

Så här ser rondellen ut vid Bruksvallarnas skidstadion. 5,6 kilometer spår öppnar på lördag 14 oktober.

Längdskidpremiär med snurr i Bruksvallarna

Längdskidmetropolen Bruksvallarna i västra Härjedalen går mot en rekordtidig skidpremiär tack vare 21 000 kubikmeter sparad snö.
Så tidigt som den 14 oktober invigs det nya konceptet med 5,6 kilometer skidspår fördelat på tre olika slingor, ett av de längsta skidspåren i Sverige så tidigt på säsongen.

Bruksvallarna är bland de första i Sverige med att kunna garantera många längdskidåkare en rekordtidig skidpremiär, och det på ett unikt långt skidspår med högsta möjliga kvalitet. Det är inte många skidorter i Europa som kan erbjuda nästan 6 kilometer skidspår så tidigt på säsongen.

Förutom en rekordtidig premiär lanserar Bruksvallarna ytterligare en nyhet, kanske världens första rondell för längdskidåkare. Ett nytt grepp som innebär ökad valfrihet och en trevligare skidupplevelse.

– Vi har många kreativa människor här i Bruksvallarna! Idén om en rondell för skidåkare är ett strålande exempel på att vi kan och vill utveckla skidsporten ytterligare, säger Mats Erlander, VD för Bruksvallarna Ramundberget AB.

Skidspåret med tillhörande rondell invigs av bland andra Anders Södergren och skidungdomar från Funäsdalens IF med start klockan 10.00 på lördag 14 oktober. Dessutom erbjuds tävling, aktiviteter, överraskningar samt servering på Bruksvallarnas skidstadion.

 


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör