Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lena Carlzon-Lundbäck ryter till mot elitåkarna

Förra storåkaren Lena Carlzon-Lundbäck är allt annat än imponerad över landslagsåkarna som inte ställer upp i den inhemska Intersport cup, som langd.se skrev om igår.
Så här skriver Lena i en mail till oss:

Jag har varit delaktig inom längd på något sätt under större delen av mitt vuxna liv, de senaste åren som ledare för juniorer och seniorer. I helgen blev jag rätt så irriterad över bristen på representation från våra landslagsåkare.
Först och främst tycker jag att det är egoistiskt av landslagsåkarna att inte ställa upp för sin klubb. Förmodligen kan de flesta av dem leva utan det ekonomiska bidrag som klubben ger men vem stöttade dem på väg upp, jo klubben. Här måste klubbarna skriva in i sina kontrakt att när inte landslagsuppdrag hindrar ska dem åka Intersport Cup. PUNKT SLUT annars kan dom välja en annan klubb och om alla klubbar går ihop om detta så finns inget val.
 
Nu ekar säkert orden, sliten, lång säsong, ingen viktig tävling mm mm listan kan säkert göras väldigt lång när man inte VILL.
Men det är faktiskt deras förbannade skyldighet att ställa upp för KLUBBEN, SINA SPONSORER (som förmodligen betalar en del) samt för rekryteringsunderlaget. Det är inte konstigt att längdåkningen har svårt att rekrytera barn och ungdomar, de får aldrig se sina idoler i verkligheten och här har även förbundet en möjlighet att utöva påtryckningar och det ska dom göra tillsammans med klubbarna.
 
Jag sa till Charlotte Kalla att hon ska ha stor heder för att hon ställde upp och hon menade att det är inte så sent på säsongen utan hon tyckte att det var roligt.  Heder ska även Ida Ingmarsdotter, Daniel Rikardsson, Britta Norgren ha. (jag kan ha glömt nån)
Skämmas det ska bröderna Fredriksson, Mats Larsson m flera som inte ställde upp. Semestrar kan bokas en vecka senare, för det var väl en del som redan har åkt iväg så en sån. Förresten hur många skidledare kan åka på semester när många semesterdagar har gått åt till att serva de skidåkare som nu inte behagade komma.
Med vänlig hälsning
 
Lena Carlzon-Lundbäck
I detta fall fd landslagsåkare och numera skidledare i Bodens SK (tidigare Bergnäsets AIK)

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.