Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Svenska Skidförbundet kommer att livestreama SM-tävlingarna i Umeå 24-25 mars. Bilden från SM i Piteå 2016. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Svenska Skidförbundet kommer att livestreama SM-tävlingarna i Umeå 24-25 mars. Bilden från SM i Piteå 2016. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Livestreamning av längd-SM i Umeå

Den 24–25 mars avslutas säsongen för den svenska längdskideliten med SM i Umeå. För första gången kommer Svenska Skidförbundet (SSF) att livestreama tävlingarna.

– Vi har sett en stor efterfrågan från skidintresserade att se tävlingar som inte tv-sänds och det känns bra att nu kunna tillgodose det, säger Anders Södergren, sponsorcoach på Svenska Skidförbundet.

Streamningen är ett första steg i SSFs samarbete med det norska skidförbundet om att utveckla förbundens evenemang.

– Det känns jättespännande att äntligen vara igång med projektet. Vårt mål är att sända alla nationella och skandinaviska cuper nästa år, berättar Anders Södergren.

Det blir den före detta längd- och skidskytteåkaren Sofia Domeij som kommer guida tittarna genom livestreamningen på SM i Umeå.

– Sofia har många års erfarenhet av att själv tävla på elitnivå och är väl insatt i längdskidåkning. På senare år har hon agerat speaker på ett flertal tävlingar och har god erfarenhet av att referera tävlingar, berättar Anders Södergren.

Streamningen av SM är det första steget som SSF tar i ett treårigt Interreg-projekt som bland annat innefattar utveckling och kommersialisering av ny arena- och evenemangsteknologi. Projektet möjliggörs genom ekonomiska medel från den Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).
 
Program livestreamning:

Fredag 24 mars
10.00 SM sprintstafett (K) kval, damer resp herrar
12.00 SM sprintstafett (K) finaler, damer resp herrar

Lördag 25 mars
11.30 SM 30 km (F) damer
13.30 SM 50 km (F) herrar

Länk till sändningen (fortfarande under bearbetning):
http://solidsport.com/skidkanalen

Siste nyheter

Du kan starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Hochfilzen.

Fantasy World Cup Hochfilzen: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Hochfilzen så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Martin Bergström får iklädda sig den svenska landslagsdräkten vid världscupsprinten i Davos på lördag. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupen i Davos

Åtta damer och tio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i schweiziska Davos den 15–16 december. In i laget på lördagens sprint går Martin Bergström, IFK ...