Annonsör
AnnonsörAnnonser
Svenska Skidförbundet kommer att livestreama SM-tävlingarna i Umeå 24-25 mars. Bilden från SM i Piteå 2016. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Svenska Skidförbundet kommer att livestreama SM-tävlingarna i Umeå 24-25 mars. Bilden från SM i Piteå 2016. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Livestreamning av längd-SM i Umeå

Den 24–25 mars avslutas säsongen för den svenska längdskideliten med SM i Umeå. För första gången kommer Svenska Skidförbundet (SSF) att livestreama tävlingarna.

– Vi har sett en stor efterfrågan från skidintresserade att se tävlingar som inte tv-sänds och det känns bra att nu kunna tillgodose det, säger Anders Södergren, sponsorcoach på Svenska Skidförbundet.

Streamningen är ett första steg i SSFs samarbete med det norska skidförbundet om att utveckla förbundens evenemang.

– Det känns jättespännande att äntligen vara igång med projektet. Vårt mål är att sända alla nationella och skandinaviska cuper nästa år, berättar Anders Södergren.

Det blir den före detta längd- och skidskytteåkaren Sofia Domeij som kommer guida tittarna genom livestreamningen på SM i Umeå.

– Sofia har många års erfarenhet av att själv tävla på elitnivå och är väl insatt i längdskidåkning. På senare år har hon agerat speaker på ett flertal tävlingar och har god erfarenhet av att referera tävlingar, berättar Anders Södergren.

Streamningen av SM är det första steget som SSF tar i ett treårigt Interreg-projekt som bland annat innefattar utveckling och kommersialisering av ny arena- och evenemangsteknologi. Projektet möjliggörs genom ekonomiska medel från den Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).
 
Program livestreamning:

Fredag 24 mars
10.00 SM sprintstafett (K) kval, damer resp herrar
12.00 SM sprintstafett (K) finaler, damer resp herrar

Lördag 25 mars
11.30 SM 30 km (F) damer
13.30 SM 50 km (F) herrar

Länk till sändningen (fortfarande under bearbetning):
http://solidsport.com/skidkanalen


Tävlingar och Evenemang

 18/08/2018SockenrullenRullskidor
 21/08/2018VärnamorullenRullskidor
 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör