Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lukas Bauer fick ta emot utmärkelsen Pro Team Director of the Year vid Visma Ski Classics bankett i Levi, Finland, i lördags. FOTO: Visma Ski Classics.
Lukas Bauer fick ta emot utmärkelsen Pro Team Director of the Year vid Visma Ski Classics bankett i Levi, Finland, i lördags. FOTO: Visma Ski Classics.

Lukas Bauer - Pro Team Director of the Year

Vid Visma Ski Classics bankett i i Levi i lördags fick Lukas Bauer ta emot utmärkelsen Pro Team Director of the Year.
Det var sex nominerade till Årets Pro Team Director, och titeln gick alltså till den tjeckiska skidlegenden som nu är chef för sitt eget team - Ed System Bauer Team.

Bauers oerhörda passion för sporten, hans beslutsamhet att bygga ett lag med skidåkare från olika nationaliteter och hans oändliga energi att arbeta till förmån för hans team var de faktorer som avgjorde vid valet av Bauer.

– Denna utmärkelse var en positiv chock för mig eftersom jag förväntade mig att någon av de andra nominerade skulle vinna. Men det betyder mycket för mig att jag vet allt arbete jag har lagt i mitt team och jag tänker ständigt på nästa steg. Denna pris är inte bara för mig utan hela laget, säger en känslosam Bauer.

Under sin långa aktiva karriär tog Lukas Bauer bland annat tre olympiska medaljer, ett silver och två brons samt två silvermedaljer på VM. Han vann också Tour de Ski två gånger och världscupen totalt en gång.

– Eftersom jag varit världscupåkare insåg jag att jag behövde bygga ett internationellt team. Om du vill kämpa mot den skandinaviska dominansen i längdåkningen måste du ha ett starkt lag som du inte kan få till genom åkare från bara ett land i mellan-europa. Jag tycker att denna blandning av olika nationaliteter ger en inspirerande anda som hjälper oss att uppnå våra mål, säger Bauer.

Medan hans teamåkare tar ett break efter säsongen fortsätter arbetet för Lukas Bauer när han ska sammanfatta säsongen och göra sig redo för kommande sponsor- och partnerförhandlingar.

Teamet återvänder till hårdträning i slutet av maj eller början av juni när de har sitt första traditionella sommarläger.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...