Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Markus Ottosson kämpar på med bland annat sitski-träning som rehab från sin avslitna hälsena. FOTO: Lager 157 Ski Team.
Markus Ottosson kämpar på med bland annat sitski-träning som rehab från sin avslitna hälsena. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Markus Ottosson kämpar sig tillbaka

Precis innan Swix Ski Classics-säsongen skulle dra igång så var oturen framme för Lager 157 Ski Teams och IFK Umeås Markus Ottosson.
– Jag slant till på cykeln och tog emot mig med foten. Hälsenan gick i princip av, berättar Markus för Längd.se.
Nu kämpar Markus för att komma tillbaka, bland annat på en sitski.

Under sommaren och hösten var det många indikationer på att Ottosson var på väg mot en fin säsong. På rullskidor imponerade Markus både på träning och tävling. Inte minst med andraplatsen på Alliansloppet, precis bakom Vasaloppstvåan Johan Kjölstad.

Hälsenan, som i princip gick av helt i början på december, har dock krånglat sen i somras.

– Jag kunde inte springa eller åka klassiskt alls. Men träningen gick ändå bra och jag utvecklade stakningen, berättar Markus.

Under hösten blev problemen större och i början på november blev det en liten bristning i senan.

– Men inte trodde jag den skulle vara så svag. Jag tog emot mig med foten när jag slant med cykeln men det kunde nog hänt på något annat sätt också, berättar Markus.

Hälsenan är nu ihopsydd och ska förhoppningsvis hålla bra i framtiden. Men nu är det olika former av rehabträning som gäller för Markus för att hålla uppe de fysiska statusen så mycket som möjligt. Inte vad Markus hade tänkt sig när nu fortsättningen på den spännande Ski Classics-säsongen står för dörren.

Om det blir något tävlande i vinter för Markus är i högsta grad osäkert. Men Markus hoppas.

– Det vore kul att få tävla något i vinter i alla fall. Men jag har ingen fast plan för hur det ska bli. Jag kommer att känna av utvecklingen efterhand, berättar ”Otto”.

Den sista tiden har det blivit några pass ute i skidspåret på en sitski.

– Skönt att komma ut och träna. Men det är inte så lätt att åka på den. Man blir grymt imponerade av de som tävlar på en sån här, säger Markus och fortsätter;

– Men det är bra träning och man får en liknande position som i vanlig stakning. Det gäller att hålla uppe höften. Men det är ganska svårt att åka utför och klara svängar.

otto_pustar.jpg
Markus Ottosson pustar ut under sin träning på sitski vid Nöppelberget, Skellefteå. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Annars har det förstås varit mycket inomhusträning på programmet. ”Otto” har en pjäxa som han sätter på foten så den blir fixerad. Då kan han köra Ski-Erg och även cykla testcykel.

– Jag får utveckla de färdigheter som går med den här träningen och sedan försöka hålla uppe nivån så gott det går för övrigt, avslutar Markus.

bysse_otto_brink.jpg
Gladare miner var det i somras efter andraplatsen på Alliansloppet. Här är Markus flankerad av Fredrik Byström och Jörgen Brink. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Siste nyheter

Viktor Thorn gör efterlängtad comeback i tävlingsspåren under helgens cuptävlingar i Falun. Tävlingarna livesänds på webben. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Storhelg väntar i Falun – Thorn gör comeback

Det väntas storhelg i Falun när junior- som seniorelit intar Lugnet i Falun. Från fredag till söndag arrangeras Volkswagen cup, Scandic cup och Nordiska juniorlandskampen. På start kommer vi både få s...
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor. – Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta kn...