Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Markus Ottosson i Meråker - foto: Lars Ljung
Markus Ottosson i Meråker - foto: Lars Ljung

Markus Ottosson startar en blogg tillsammans med klubbkamraterna

Sju seniorer ska till vintern försvara färgerna för Skellefteå SK och ett steg i satsningen är att starta en blogg.
Inför den kommande vintern mönstrar Skellefteå SK ett 7 man starkt senior lag: Markus Ottosson, Joakim Jonsson, Klas Nilsson, Tor Larsson, Peter Sjölin, Erik Berglund och Anton Eklund ska göra allt de kan för att skjuta fram Skellefteås position i skidspåret.

- Vi har en långsiktig satsning med Skellefteå där målsättningen är att fortsätta etablera oss med topp placeringar vid SM och i Intersport cup, säger Markus Ottosson till langd.se.

Markus är än så länge klubbens mest meriterade åkare och representerade Sverige vid junior-VM 2005 i Rovaniemei och 2006 i Kranj med en 12e och 22a plats som bäst. Efter 4 år vid skidgymnasiet i Lycksele stod han som totalsegrare i Sverigecupen för de äldre juniorerna och toppade även rankingligan.


Hur kom ni på idén att starta en blogg?
- Alla aktiva har anknytning till västerbotten men är nu utspridda över hela landet och det började som en rolig grej där vi ville hålla kontakt med varandra. Nu ser vi bloggandet som en möjlighet att marknadsföra klubben och ger läsarna möjligheten att följa oss både i och utanför skidspåret.

 
Hur går det med den egna träningen?
- Det gick tungt förra säsongen men det har börjat släppa ordentligt nu på slutet. Jag var på ett läger till estniska Otepää i slutet av september och har efter det känt mig riktigt pigg. Det känns lite ovanligt att vara i form under hösten men det lovar riktigt gott inför vintern.

Du tränar och pluggar sen ett drygt år tillbaka i norska Meråker, hur fungerar det?
- Meråker kanske inte bjuder på det bästa höstvädret men annars är förutsättningarna perfekta. Vi är många skidåkare här och det är en stimulerande miljö. Jag läser ”Grunnfag Idrett” som är en högskoleutbildning inom idrott här i Meråker.


Frode Estil arbetar på skolan och är även din tränare?
- Ja det stämmer, han har fantastiskt mycket kunskap och jag försöker lära så mycket som möjligt. Han håller fortfarande världsklass på träningspassen och är en perfekt sparringpartner.

Din farbror Jan Ottosson tillhörde länge det svenska landslaget men nådde kanske sina största framgångar i vasaloppsspåret. Har du själv tankar på att ställa upp?

- Självklart har jag tänkt på det och det ser ut som om det blir start redan i vinter.


Har du fått några speciella tips?
- Vi har diskuterat mycket träning och skidåkning tillsammans men faktiskt inte vasaloppet. Men jag ska ta ett ordentligt snack med honom innan det är dags för start.


När blir det tävlingspremiär?
- Som det ser ut nu blir vi 3st från Skellefteå som åker oktober sprinten i Mora. Sen blir det ordentlig premiär i Bruksvallarna 17-18 november!

 

www.folkbladet.nu/kategori/sport/skidblogg/
Markus Ottosson i Otepää - foto: Daniel Richardsson
Markus Ottosson i Otepää - foto: Daniel Richardsson

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Bessemerloppet i Högbo 34 sekunder före Rikard Tynell. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dagens dubbel för paret Karlsson Mohlin

Samboparet Anton Karlsson och Elin Mohlin, Sockertoppen IF/Lager 157 Ski Team grejade en dubbel på 52 kilometer långa Bessemerloppet på söndagen. Anton vann dryga halvminuten före Rikard Tynell, Gryc...
Emma Ribom vann masstarten vid Volkswagen cup i Hudiksvall strax före klubbkompisen Sofia Henriksson. Bilden dock från SM i Sundsvall. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ribom och Brännmark fixade två Piteåsegrar

Piteå elits Emma Ribom och Viktor Brännmark grejade segrar i både dam- och herrklassen på masstarten vid Volkswagens cup i Hudiksvall. Emma vann 3,6 sekunder före klubbkompisen Sofia Henriksson och V...
Linn Svahn vann klart vid masstarten i Hudiksvall. Bilden dock från säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Juniorcupvinnare på masstaren i Hudiksvall

Andra dagens tävlingar vid Scandic cup i Hudiksvall såg följande segrare på masstarten: Jonathan Norder, IF Hallby i H 19-20, Linn Svahn, IFK Umeå i D 19-20, George Ersson, IF Strategen i H 17-18 och ...