Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ombyggnationer av spåren och kanonsnöanläggningen på Mösseberg pågår för fullt. Spåren kommer användas till vinterns Tour de Mösseberg och USM 2019. FOTO: Falköpings AIK Skidor.
Ombyggnationer av spåren och kanonsnöanläggningen på Mösseberg pågår för fullt. Spåren kommer användas till vinterns Tour de Mösseberg och USM 2019. FOTO: Falköpings AIK Skidor.

Max 500 platser till Tour de Mösseberg

11/11 klockan 11.00 öppnar Tour de Mösseberg anmälan till vinterns tävlingar som går av stapeln 27-28 januari.
– Arrangemanget är maximerat till 500 platser. Förra året var trycket så hårt att anmälnings servern på SSF Timing låste sig, berättar Morgan Tärning från tävlingsledningen i Falköpings AIK Skidor.

När väl servern kom igång i fjol så tog alla platser till arrangemanget slut på 15 minuter. Tour de Mösseberg har blivit en mycket populär tävling och det lär bli tryck på anmälan på lördag återigen. Det är för övrigt tioårsjubileum för arrangemanget.

– Just nu pågår ombyggnationer av spåren och kanonsnöanläggningen på Mösseberg. Detta gör att vinterns tour kommer att gå på de tänkta banorna för USM 2019. Och eftersom det är tioårsjubileum så skall vi väl kunna hitta på något galet också, säger Morgan Tärning.

En kul detalj på de nya banorna är den tunnel som nu finns på skidstadion. Den har många skidåkare åkt i förr. Det är nämligen den gamla vägundergångstunneln från Bruksvallarna som fraktats ned till Falköping.  

Tunneln från Bruksvallarna återanvänds nu på Mösseberg i Falköping. FOTO: Falköpings AIK Skidor.
Tunneln från Bruksvallarna återanvänds nu på Mösseberg i Falköping. FOTO: Falköpings AIK Skidor.

– Mösseberg är en kommunal anläggning som drivs av kommunen men där Falköpings AIK hjälper till med kanonsnötillverkningen. Vi är mycket glada för den satsningen som kommunen gör på Mösseberg, där nu över 3 miljoner används till ny anläggning, informerar Tärning och fortsätter:

– Det gör att både kommunens personal och våra medlemmar får en mycket bättre arbetsmiljö. Falköpings kommun har dessutom förstått att skidåkning är folkhälsa så därför är det gratis att åka skidor på Mösseberg.

– Välkomna med anmälan och häng på låset på lördag morgon, avslutar Morgan.

Siste nyheter

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...
Daniel Rickardsson vann före tio norrmän vid Skandinaviska cupen i Östersund. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rickardsson bröt norska dominansen i Östersund

Hudiksvalls IF:s Daniel Rickardsson vann Skandinaviska cupens 15 kilometer fristil före tio norrmän. Ett fint formbesked av Daniel. Segern tog han 6,6 sekunder före Daniel Stock.
Jens Burman gjorde sitt bästa lopp för säsongen när han åkte in som tolva i Davos. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Belov vinnare - Burman tolva

Ryssland, Frankrike och Norge dominerade herrarnas fristilslopp över 15 kilometer i Davos. Evgeniy Belov vann nio tiondelar före fransmannen Maurice Manificat. Trea Martin Johsnrud Sundby 4,5 sekunde...