Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Moa Olsson trivs i Seefeld där hon jobbar som längdskidinstruktör men också tränar för en comeback i tävlingsspåren. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Olsson trivs i Seefeld där hon jobbar som längdskidinstruktör men också tränar för en comeback i tävlingsspåren. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa laddar om i Seefeld

24-åriga Falun Borlänge-åkaren Moa Larsson har kämpat för att komma tillbaka från överträning den senaste säsongerna.
Nu ser det ljusare ut för Moa som tar avstamp i Seefeld, med sikte på att komma tillbaka i tävlingsspåren.
– Det är en helt fantastiskt miljö att träna i här, berättar Moa för Längd.se precis när hon avslutat en skidskolelektion

Moa jobbar i vinter som längskidlärare i Martin Taubers skidskola precis vid skidstadion i Seefeld. Här trivs hon som fisken i vattnet.

När Längd.se träffar henne har hon precis avslutat en lektion med två elever från Sverige som är på resa med svenska resebyrån Global Sports Tours. Annars är det mest kunder från Österrike, Tyskland samt en del från Ryssland.

moas_arbetsplats.jpg
Moas arbetsplats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senast Moa tävlade var vid Skandinaviska Cupen i Falun för ganska precis två år sedan.

– Jag har haft problem med överträning. Nu börjar jag komma ur det här mer och mer. Då kände jag att det skulle vara bra med lite miljöombyte när jag ska starta upp på nytt, berättar Moa och fortsätter;

– Det är en helt annan miljö att vara i och här kan jag ta det i min egen takt. Jag jobbar på skidskolan men har ganska mycket tid över och har tränat en hel på de fina banorna här.

– Det är helt fantastiskt att träna här. Det är helt sjukt med den här miljön.

vmsparen_seefeld.jpg
Det är fint att träna i spåren och terrängen i Seefeld där VM ska gå 2019. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

På lördag på Ski Classics i Seefeld. Men då kommer inte Moa stå på startlinjen.

– Jag har åkt banorna som ska användas på Kaiser Maximilan Lauf på lördag. Jag blir så avundsjuk. Jag skulle vilja tävla själv.

Men Moa väntar med tävlandet och fortsätter att sakta bygga upp sig. Men målet är att vara tillbaka i tävlingsspåren. Kanske redan i slutet på den här vintern.

– Jag har en drömplan. 17-19 mars går det som är motsvarande Skandinavisk Cup. Här heter det Alpen Cup.

– Det går här i Seefeld en vecka efter att jag slutat jobbet på skidskolan här. Förhoppningen är att stanna och tävla här då.

– Kanske blir det något mer också. Kanske något motionslopp här eller en Alpen Cup några timmar här ifrån några veckor tidigare.

Men Moa stressar inte att komma tillbaka den här gången.

– Min förhoppning är att kroppen ska funka och svara så bra så jag kan köra några av de här tävlingarna. Det är min dröm att få avsluta vistelsen här på det sättet.

Moa har varit försiktig i träningen och har väntat med att börja köra intervaller. Det har hon precis börjat med, för några dagar sedan.

– Jag blandar med långa, väldigt lugna pass för att inte belasta kroppen för hårt. Jag får vara lite smart också. Med tanke på jobbet här så blir det ju att stå mycket på skidor hela dagarna.

Hur kom det sig att du fick jobbet här i Seefeld?
– Jag började leta efter ställen att vara på här nere i Alperna. VM ska ju gå här i Seefeld om två år och jag har alltid velat åka hit. Jag kollade lite vad som fanns och hittade den här skidskolan och började maila med Martin Tauber som äger skolan.

– Vi hördes på telefon och han kollade att jag kunde tyskan. Så att skoltyskan fanns. Sen fick jag jobbet, avslutar Moa.

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...