Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Olsson, Vansbro, vann dagens JSM-skiathlon precis före Emma Ribom, Kalix.
Moa Olsson, Vansbro, vann dagens JSM-skiathlon precis före Emma Ribom, Kalix.

Moa och Sofia dagens segrare på JSM

När JSM i Lycksele idag fortsatte med skiathlon-tävlingar så tog Moa Olsson, Vansbro och Sofia Henriksson, Strömnäs hem segrarna på tjejsidan.
Moa i hård kamp med Emma Ribom, Kalix medan Sofia vann hela 37 sekunder före Hedda Bångman, Offerdal.

Sofia tog kommandot direkt på klassiska delan och gick ut på skejten med 42 sekunders ledning.

Bland de yngre juniorerna stod det mellan Moa och Emma hela loppet då Ebba Andersson, Sollefteå, ramlade i starten och fick jobba sig tillbaka till en bronsplats.

 

 

Siste nyheter

Det var full aktivitet med skid- och vallatester under torsdagen. Här testar IFK Umeå-duon Robin Norum och Erik Silfver glid. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

De bästa går ut först i Bruksvallarna

I morgon fredag är det dags för säsongspremiär i Bruksvallarna. På grund av snöläget kommer de bäst rankade åkarna starta först. I damklassen Charlotte Kalla och på herrsidan Daniel Richardsson.
Vasaloppet lanserar nu Nattvasan 45 som ett komplement till Nattvasan 90. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar nytt lopp: Nattvasan 45

Nattvasan 90 kördes för första gången 2017. Ett lopp som av många har beskrivits som en nästan magisk upplevelse, men även som något av det tuffaste man kan utsätta sig för i Vasaloppsarenan. Deltaga...
Konstnären Mia Malmlöf har skapat ett vintermotiv för Vasaloppets vintervecka 2019 och ett sommarmotiv 2019 för Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Mia Malmlöf har skapat Vasaloppets konstverk 2019

Vid en ceremoni på Café Zorn i Mora på onsdagseftermiddagen avtäcktes 2019 års två officiella Vasaloppsmotiv som kommer att pryda Vasaloppets diplom, affischer och trycksaker under året. Konstnären M...