Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mona Brorsson ser uppgiven ut efter bommarna i sista skyttet där chansen till VM-guld försvann. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Mona Brorsson ser uppgiven ut efter bommarna i sista skyttet där chansen till VM-guld försvann. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Mona Brorsson bommade bort VM-guldet

Mona Brorsson hade guldläge på jaktstarten i Östersund men fyra bom på sista stående förstörde chansen.
Denise Herrmann sköt fullt i sista stående och tyskan vann guldet i stor stil.
Hanna Öberg blev nu bästa svenska på femte plats och Mona åkte i mål som sjua.
– Jag pallade inte läget. Det är surt, sa Brorsson till SVT.

Mona gick ut med halv minuts ledning efter tredje skyttet. In på vallen i guldläge i sista stående så blev det tufft mentalt. Med fyra bommar så försvann både guldchansen och möjligheten till silver eller brons.

– Jag ha aldrig varit i en sån situation. Jag pallade inte läget. Det är surt. Samtidigt är det roligt att få vara där. Nästa gång ska det gå bättre, berättade Mona för SVT och fortsatte;

– Det var så mycket tankar inför sista skyttet. Det ar overkligt ”var är resten” tänkte jag. Alla tankar tankar var kvar när jag kom in till skyttet. Jag hade ingen tanke på pricken.

Trots det snöpliga slutet på tävlingen så kunde Mona se framåt.

– Formen är där. Jag ska fortsätta ta chanserna när de kommer.

Hanna Öberg kommenterade sin insats så här för SVT:

– På första varvet känns det som jag vill att det ska göra. Men skyttet får jag inte till som jag vill idag. Det är bara bryta ihop och komma igen.

– Det var inte så svåra förhållanden att jag ska skjuta fem bom. Femma bra men fanns möjlighet till mer idag.

Hanna Öberg åkte i mål som femma. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.Hanna Öberg åkte i mål som femma. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Laginsatsen var stark av de svenska tjejerna. Anna Magnusson imponerade med att avancera till elfte plats med startnummer 43 med en bom. Linn Persson blev 21:a med startnummer 42:a.

Den förre längdåkaren Denise Herrmann tog nu sitt första individuella guld i skidskytte. Tyskan bommade i första stående när Brorsson kunde ta över ledningen. Men att komma in som tvåa till sista skyttet tog ner lite av pressen som finns att skjuta på bana ett.

Herrmann höll nerverna i styr, satte alla skott i sista stående, och kunde åka mot ett säkert guld. Där bakom gjorde norska Tiril Eckhoff och tyska Laura Dahlmeier upp om silver och brons där norskan var vassast över upploppet.

Resultat finns här.

Medaljtrion Tiril Eckhoff, Denise Herrmann och Laura Dahlmeier. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Medaljtrion Tiril Eckhoff, Denise Herrmann och Laura Dahlmeier. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...