Annonsör
AnnonsörAnnonser
Orsa Grönklitt lanserar Orsa Grönklitt Nattmarathon som genomförs natten mellan 4-5 februari. FOTO: Vasaloppet.

Orsa Grönklitt lanserar Orsa Grönklitt Nattmarathon som genomförs natten mellan 4-5 februari. FOTO: Vasaloppet.

Nattmarathon – med ylande vargar och isbjörnar

Orsa Grönklitt lanserar ett nytt skidlopp i vinter – Orsa Grönklitt Nattmarathon, en helt ny tävling med start klockan 23 på kvällen, lördag den 4 februari.

Orsa Grönklitt hakar på trenden med nattlopp och gör precis som Vasaloppet, lanserar en ny produkt för de äventyrslystna som vill anta utmaningen att åka skidor på natten. 42 kilometer väntar med pannlampa genom skog och storslagna vidder i anslutning till Orsa Grönklitt och Orsa Rovdjurspark.

Daniel Mäkinen är marknadschef för Grönklittsgruppen.
– Det här är ett evenemang i tiden. Vi har på Orsa Grönklitt en kombination av längdåkning, snö och djuren i Europas största rovdjurpark. Tillsammans bildas en helhet som inte finns någon annanstans. Nu tar vi det här vidare och skapar en världsunik produkt, att åka skidor nattetid och samtidigt få en glimt av isbjörnar. Har vi tur får åkarna starta till ylande vargar i bakgrunden.

Äventyr och upplevelse
Det är speciellt att åka skidor med pannlampa på natten, där det utöver den fysiska prestationen handlar om att synka sig med sin partner och den natur man åker i.

– Vi har satt en maxgräns för att kunna säkra ett bra evenemang. Loppet kommer att öppnas upp för 400 lag bestående av två personer i varje lag. Alla åkare ska ha en förutbestämd säkerhetsutrustning med sig och vi har även en patrull och viss bemanning ute. Det är viktigt att säkerheten finns med hela tiden.

– Det är en mycket speciell känsla vi vill skapa kring det här loppet. Det är mörkt, och känslan av att det är du och naturen, den kommer att bli makalös, säger Daniel Mäkinen. Loppets lysande samarbetspartner för loppet blir såklart Silva.

Fler lopp väntar i vinter
Orsa Grönklitt Nattmarathon är inte det enda skidlopp som kommer att genomföras i vinter. En nyhet är att Axa Ski Marathon permanentas på Orsa Grönklitt, efter att tidigare nyttjats som reservort.

Datum för vinterns Axa Ski Marathon blir lördag 8 januari.

Lördag 4 februari arrangeras Grönklittsstafetten, samma dag som Orsa Grönklitt Nattmarathon. Lördag 11 februari väntar Grönklitt Ski Marathon i samarbete med Orsa SK. Många är de skidåkare som genom åren kan vittna om bra skidåkning och fungerande kringservice, detta i en snösäker miljö som slår det mesta. Grönklitt Ski Marathon är det mycket populära seedningsloppet som aldrig ställts in, vare sig av kyla eller snöbrist, under de 15 år som loppet har körts.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör