Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

25-26 februari är det dags för Nordiska Ungdomsspelen i Östersund. En av idégivarna till evenemanget är skidprofilen Johanna Ojala.
25-26 februari är det dags för Nordiska Ungdomsspelen i Östersund. En av idégivarna till evenemanget är skidprofilen Johanna Ojala.

Nordiska Ungdomsspelen återuppstår i Östersund

Nordiska Ungdomsspelen är en ny tävling och en ny idé byggd på ett historiskt evenemang från 1960-80-talet. Då var det en tävling i längdskidåkning där även backhoppning och nordisk kombination fanns på schemat. I ny tappningen blir det förutom längdskidor även alpint, skidskytte och skidorientering.
En av idégivarna till evenemanget, som genomförs i Östersund 25-26 februari, är välkända skidprofilen Johanna Ojala som brinner för ungdomens utveckling på flera plan.

– Jag tror att våra skidsporter bör tänka event, att det är mer än bara själva skidåkningen som lockar ungdomarna att stanna i sporten. Lite mer Eurovision Song Contest över det hela …, säger Johanna.

– Utöver de idrottsliga prestationerna vill vi även föra in skidlek, rörelseglädje, gemenskap och party. Att få vara en del av klubb eller förening,” teamworka”, träffa andra skidåkande ungdomar och få uppleva saker tillsammans; det stärker både individen och klubben, fortätter Johanna som är utvecklingschef för Nordiska Ungdomsspelen.

– Vår idé är att göra vårt allra bästa för att fler ska tycka att ”Det där med skidåkning, det är ju himla kul det! Nordiska Ungdomsspelen blir en skidfest för unga skidåkare när den är som allra bäst”, säger Ojala vidare.

Nordiska Ungdomsspelen arrangeras i samarbete mellan klubbarna Frösö IF, Östersund Frösö Slalomklubb, Biathlon Östersund och Jämtland Härjedalen Orienteringsförbund.

Historiskt hette arrangemanget Nordiska Ungdomsskidspelen och arrangerades av Frösö IF. När det nu startar om så kortas namnet till Nordiska Ungdomsspelen beroende på att det finns ambitioner att på sikt öppna även för andra vinteridrotter än skidgrenar. Det som är lika jämfört med tidigare är att det handlar om tävlingar på både lördag och söndag men nu blir det mer än tävlingar.

På lördag eftermiddag planeras en gemensam After Ski i Vinterparken där en skidlekplats och andra snöaktiviteter kommer finnas på plats. På kvällen blir det gemensam fest i Storsjöteatern. Det kommer vara ett utbud av bio och disco för ungdomarna och idrottsrelaterade föreläsningar för föräldrar och ledare. Hela helgen ska vara en stor skidfest för unga skidåkare, ledare och föräldrar.

Läs mer om Nordiska Ungdomsspelen här:
www.nordiskaungdomsspelen.se

 

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...