Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Andrew Young trea, Federico Pellegrino etta och Simeon Hamilton tvåa. Inte varje dag en världscuppall i längdåkning består av åkare från Storbritannien, Italien och USA. FOTO: Modica/NordicFocus.
Andrew Young trea, Federico Pellegrino etta och Simeon Hamilton tvåa. Inte varje dag en världscuppall i längdåkning består av åkare från Storbritannien, Italien och USA. FOTO: Modica/NordicFocus.

Norge? Nej, Italien, USA Storbritannien

Det har varit mycket snack om Norges överlägsenhet i längdvärldden.
Härligt då med dagens resultat vid sprinten i Toblach med i tur och ordning Italien, USA Storbritannien och Schweiz på de fyra första platserna.
Svensk ljuspunkt var Simon Perssons 15:e plats efter stark åkning.

Skotten Andrew Young var dagens mest spännande åkare i fristilsprinten i Toblach. Efter tredje tid i prologen åkte Young övertygande i både kvart och semi och höll stilen i finalen så bra att det räckte till pallen.

Italienaren Federico Pellegrino fortsätter att övertyga och tog nu sin första världscupseger på italiensk mark. Amerikanen Simeon Hamilton övertygade också och visade att längdvärlden är större bredare än vad många tror och säger.

Schweizaren Jovian Hediger höll också han de båda norrmännen i finalen, Finn Hågen Krogh och Sonder Turvoll Fossil bakom sig.

Dagens bäste svensk på herrsidan var IFK Umeås Simon Persson som. Efter 22:a plats i prologen gjorde han en fin åkning i kvarten där han blev trea och höll Ola Viggen Hattestad bakom sig. Det slutade med en 15:e plats för Simon. En insats som bådar gott för framtiden.

simon_p_tobl15.jpg
Simon Persson åkte bäst av de svenska herrarna i Toblach och blev 15:e man. FOTO: Modica/NordicFocus.

I kvarten tog det också stopp för Emil Jönsson och Johan Edin. Det strulade för båda i sista kurvan och de kom med för dålig fart in på upploppet.

johan_emil_tobl15.jpg
Johan Edin och Emil Jönsson fick inte ut allt i sprinten i Toblach. FOTO: Modica/NordicFocus.

– Jag fick en knuff bakifrån och tappade all fart. Det var skit, sammanfattade Jönsson. Dagen slutade med 19:e plats för Emil och 26:e för Edin.

Calle Halfvarsson missade avancemang från prologen där han blev 34:a. Än värre var att Calle inte kände sig riktigt kurant. Teodor Peterson blev 41:a och Karl-Johan Westberg 58:a.

Resultat final

1. Federico Pellegrino, Italien
2. Simeon Hamilton, USA
3. Andrew Young, Storbritannien
4. Jovian Hediger, Schweiz
5. Finn Hågen Krogh, Norge
6. Sondre Turvoll Fossli, Norge

Kompletta resultat

 

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...