Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sverige hade en tung dag på världscupstafetten i Norge. Ida Ingemarsdotter gjorde dock den stark slutsträcka och förde laget till sjätte plats. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Sverige hade en tung dag på världscupstafetten i Norge. Ida Ingemarsdotter gjorde dock den stark slutsträcka och förde laget till sjätte plats. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Norge överlägset - Sverige sexa

Efter en tung start för Evelina Settlin på första sträckan vid världscupstafetten i Beitostölen så slutade Sverige på sjätte plats efter en stark slutsträcka av Ida Ingemarsdotter.
Norge vann 37 sekunder före Ryssland lag 2 och Finland.
– Jag blev helt stum, och när jag blev stum kunde jag knappt röra mig, sa Evelina till SVT efter sin startsträcka.

Under inledningen av första sträckan såg det bra ut för Evelina Settlin. När tempot höjdes på andra varvet så fick dock Settlin släppa och sekunderna rann iväg snabbt. Till växlingen var Settlin tionde lag 37 sekunder efter täten.

Ett svårt utgångsläge för Charlotte Kalla som åkte hela sträckan med Tysklands Katharina Hennig. Kalla tappade ytterligare på täten och växlade 55 sekunder efter Therese Johaug, Norge. Med andra ord inte Kallas bästa dag i spåret heller. Charlotte hade sjätte åktid på sträckan.

Johaug hade här skapat en ledning på 9,4 sekunder för det norska laget. Ragnhild Haga gav sen Ingvild Flugstad Östberg elva sekunders ledning ut på sista.

Östberg skapat snabbt mer tid bakåt där två ryska lag och Finland gjorde upp om pallplatserna.
 
Ryssland lag 1 föll på slutdelen av sista sträckan och Ryssland lag 2 tog andraplatsen före Finland som gjorde en rakt igenom stark stafettinsats.

Ebba Andersson gjorde en stabil tredje sträcka och växlade ut Ida Ingemarsdotter som sjua 64 sekunder efter Norge. Ebba hade femte åktid på sträckan

På sista sträckan åkte Ingemarsdotter starkt och spurtade in som sexa 50 sekunder efter Norge. Ida fick ge sig i spurten mot Jessica Diggins men hade bästa åktid på slutsträckan.

Det är alltid lätt när man har facit i hand men man kan fundera på varför Sverige satte, i de här sammanhangen orutinerade, Settlin på förstasträckan. Även om Evelina gjort bra individuella lopp i år så är det inte samma nervpress att åka en förstasträcka. I en stafett blir det också ofta en rejäl fartökning en bit in i loppet och inte en jämn fart som när man åker individuellt.

Men med ett svenskt VM-lag med följande uppställning kan det bli en annan spänning i Seefeld senare i vinter: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Stina Nilsson.

Resultat
Världscupen Beitostölen
Stafett 4x5 km

1. Norge 57.23,6
2. Ryssland lag 2 + 37,3
3. Finland + 37,8
4. Ryssland lag 1 + 40.9
5. USA + 48,0
6. Sverige + 50.0

Officiellt resultat

 

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.