Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nästa sommar bli en skidhall i Göteborg verklighet och då kanske en skidkamp Sverige-Norge. BILD: Serneke.
Nästa sommar bli en skidhall i Göteborg verklighet och då kanske en skidkamp Sverige-Norge. BILD: Serneke.

Norgekamp på skidor - inomhus i Göteborg

Nästa sommar invigs Nordens största multisportanläggning i Kviberg Park utanför Göteborg.
Där, på den det 1,2 kilometer långa inomhusskidspåret kan det bli en landskamp mot Norge.
– Vi bjuder över norrmännen för en kamp i skidskytte och längdåkning, säger byggherren Ola Serneke till Aftonbladet.

Aftonbladet har gjort ett besök i området där den nya multiarenan ska stå klar nästa sommar. VD:n för Serneke Group, Ola Serneke, som står bakom det enorma bygget berättar då om planerna på en kommande kamp mot Norge.

– Vi har Finnkampen på sommaren, det vore kul med Norkampen på vintern. Vi ska kunna söka FIS-tävlingar också på sikt. Vi kan ha plats för sprint och sprintstafett, berättar Serneke för Aftonbladet.

– Vi kan ha plats för sprint och sprintstafett, berättar han vidare.

Snön i den nya anläggningen kommer att tillverkas av en snömaskin som kostat 17 miljoner kronor. Den har man köpt från Sotji. Maskinen kan tillverka 200 kubik per dag upp till 24 plusgrader.

Spåret är kuperat och 1,2 km långt inomhus. Det kan anslutas till ett utomhusspår på tre kilometer och vid tävlingar kan start och mål läggas på konstgräsplanen inomhus.

– Oslo ligger ju nära Göteborg så många besökare kan komma hit. Vi kan göra plats för omkring 6 000 publikplatser, berättar Ola Serneke.

Hela anläggningen blir förstås en fantastisk möjlighet för utvecklingen och intresset för längdåkning i Västsverige. Och närheten till Norge och den stora mängden längdåkare där blir förstås en viktig kundgrupp för anläggningen.

Läs mer om anläggningen här:
www.goteborgsnyaarena.se

 

Siste nyheter

Efter en lång och framgångsrik skidkarriär har nu Maria Rydqvist ett arbete när skidåkningen på Idre Fjäll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Maria Rydqvist får nya utmaningar på Idre Fjäll

Sedan mitten av september jobbar förre landslagsåkaren Maria Rydqvist på Idre Fjäll. Tjejen som slutade sin aktiva karriär två gånger om trivs nu med ett att ha ett jobb så nära skidmiljön. – Det kä...
Natalia Nepryaeva vann 10 kilometer skejt i finska Olos på söndagen. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Nepryaeva och Melnichenko vinnare i Olos

Det blev två ryska segrare vid söndagens fristilslopp i finska Olos. Natalia Nepryaeva vann närmast före Victoria Carl, Tyskland och Andrey Melnichenko vann före landsmannen Alexander Bolshunov.