Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla och det svenska skidlandslaget har ingått ett tvåårigt avtal med Morten Iversbakken och den norska rullskidtillverkaren IDT. FOTO: IDT Solutions.
Charlotte Kalla och det svenska skidlandslaget har ingått ett tvåårigt avtal med Morten Iversbakken och den norska rullskidtillverkaren IDT. FOTO: IDT Solutions.

Norska rullskidor ska ge svenska VM-guld

Norska rullskidor ska hjälpa svenskarna att vinna VM i Seefeld.
Charlotte Kalla & co har ingått ett exklusivt avtal med det norska innovationsföretaget IDT.

– För oss är det en bekräftelse på att vi levererar marknadens bästa rullskidor. Under dom närmaste två åren är vi exklusiv leverantör av rullskidor till Charlotte Kalla, Stina Nilsson och resten av det svenska landslaget. Vi är ganska stolta över det, säger marknadschefen på IDT Solutions, Morten Iversbakken.

Tidigare har det norska skidlandslaget ingått exklusivt avtal med IDT. Det italienska landslaget är också på det norska varumärket. Marknadschef Iversbakken berättar att det inte finns någon intressekonflikt genom att tillåta Sverige tillgång på företagets väldigt populära rullskidor.

IDT:s rullskidor säljs på den öppna marknaden, så det finns inga hemligheter vi ger bort, säger Iversbakken.

Urban Nilsson, vallachef för det svenska skidlandslaget, säger att IDT var förstahandsvalet när svenskarna skulle hitta en ny leverantör av rullskidor till sina bästa längdskidåkare.

– Vi har länge haft en bra dialog, men har inte kunnat samarbeta förrän nu på grund av ett avtal med en annan tillverkare. I flera år har IDT visat sig vara en mycket seriös och innovativ spelare, och jag var mycket nöjd när det visade sig att de också kunde vara intresserade av att arbeta med oss i Sverige. Vi vill att våra löpare får tillgång till den bästa utrustningen som finns på marknaden, förklarar Nilsson.

Vallachefen betonar att svenskarna vill ha ett långsiktigt samarbete med teknologibolaget från Lena på Östre Toten.

– Vi har tecknat ett avtal som varar två år, med ett alternativ om ytterligare två år om båda parter är nöjda. Långsiktigt samarbete är en förutsättning för att kunna utveckla varandra och göra varandra bättre.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...