Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Nybrorullen med slutsegraren Robin Norum till höger i bild. FOTO: SportX8.
Starten på Nybrorullen med slutsegraren Robin Norum till höger i bild. FOTO: SportX8.

Norum och Hansson tog storslam i Nybrorullen

Några av landets bästa rullskidåkare gjorde upp om segern i Nybrorullen i dom småländska skogarna i söndags.
Segrare i seniorklasserna blev Robin Norum, IFK Umeå och Olivia Hansson, Garphyttans IF.

Det här var andra upplagan av NybroRullen. Precis som förra året s¨å kopplade slutsegrarna ett tidigt grepp om det 32 kilometer långa loppet. På herrsidan var det världscupsledaren Robin Norum, IFK Umeå, som lyckades skapa sig en lucka en bit innan första spurtpriset, som var efter 7 kilometer.

Robin lyckades sen hålla den luckan och gå i mål på 1.13.18. Där bakom var det sen en jämnare kamp om placeringarna där Johan Kanto, IK Stern, tog andra platsen före Simon Magnusson, OK Stigen. Fyra blev evigt unge Tobias Westman, IK Stern och bästa hemmaåkare blev Nybro Ski:s Elis Weslien på en femte plats.

herrpallen_nybrorullen_16.jpg
H 21-pallen med från vänster tvåan Johan Kanto, IK Stern, ettan Robin Norum, IFK Umeå och trean Simon Magnusson, OK Stigen. FOTO: SportX8.

I damklassen var det Oliva Hansson, Garphyttans IF, från start till mål. Olivia segrade på 1:28:20. Tvåa kom Freya Orban, IF Ski Team Skåne och trea Meta Olsson Steinbach, Ronneby OK.

dampallen_nybrorullen_16.jpg
D 21-pallen med från vänster tvåan Freya Organ, Ski Team Skåne, ettan Olivia Hansson, Garphyttan och trean Meta Olsson Steinbach, Ronneby OK. FOTO: SportX8.

Både Robin och Olivia tog även hem det båda spurtpriserna på 1000 kronor vardera. Tillsammans med vinstpengarna på 5000 kronor så kunde de känna sig nöjda med dagen.

norum_nybrorullen_16.jpg
Robin Norum, IFK Umeå. Glad segrare i Nybrorullen 2016. FOTO: SportX8.

I år var 89 åkare anmälda och 83 startade med åkare från hela landet. Från Umeå i norr till Lund i söder, Göteborg i väster och Stockholm och norra Öland i öster.

– Åkarna var nöjda med banan och arrangemanget så nu hoppas vi att deras fina ord ska sprida sig. Samtidigt som vi vill fortsätta bygga något större för att locka rullskidåkarna ner till söder, säger Lasse Ericsson från arrangerade Nybro Ski.

 

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...