Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Hösflot Kläbo kommer till VM som klar huvudfavorit till sprintguldet. Idag vann norrmannen närmast före italienaren Federico Pellegrino i Lahtis. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Johannes Hösflot Kläbo kommer till VM som klar huvudfavorit till sprintguldet. Idag vann norrmannen närmast före italienaren Federico Pellegrino i Lahtis. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ny seger för Kläbo - Teodor Peterson åtta

Johannes Hösflot Kläbo åkte mycket övertygande på världscupsprinten i Lahtis. Hårt utmanad av italienaren Pellegrino i finalen vann norrmannen ändå med kontroll.
Teodor Peterson visade att han är en man för VM med en åttondeplats.
– Helt klart en bra känsla, säger Teodor till SVT.

Att Johannes Hösflot Kläbo är klar huvudfavorit till guldet på sprinten på VM i Seefeld står helt klart. Idag var norrmannen snabbast dagen igenom i Lahtis.

Kläbo vann prologen, kvarten och semin. I finalen var Federico Pellegrino honom tätt i rygg in på upploppet men kunde inte rå på norrmannen i spurten. Norskt också på tredjeplatsen genom Finn Hågen Krogh som också han visade gryende VM-form.

Teodor Peterson, Johan Häggström och Martin Bergström gjorde upp om den sista VM-platsen i sprint och där visade Teodor att gammal är äldst.

Peterson var stark tia i prologen som bäste svensk sen klar tvåa bakom Krogh i kvarten. I semifinalen såg det länge ut som han också skulle greja en finalplats. Fjärdeplatsen i andra semin räckte dock inte för avancemang.

Teodor Peterson var bäst av de svenska sprintherrarna i Lahtis med en åttondeplats. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Teodor Peterson var bäst av de svenska sprintherrarna i Lahtis med en åttondeplats. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Kanske hade inte svenskarna riktigt det glid som behövdes idag. Det såg ut som de svenska åkarna hela tiden tappade lite in mot och på upploppet.

Peterson var ändå nöjd med vad han kunde visa upp idag.

– Helt klart en bra känsla idag. Det var roligt att det svarade bättre, säger Teodor och fortsätter;

– Det är ju roligare att vara med slåss om finalplatserna än att åka ut i kvalet.

Som laginsats var det en bra dag av de svenska herrarna. Alla klarade sig vidare från kvalet. I kvartsfinalerna såg kvartetten Oskar Svensson, Calle Halfvarsson, Viktor Thorn och Johan Häggström starka ut men räckte inte till över upploppet. Återigen, det såg inte ut som glidet var riktigt hundra procent.

Resultat

Världscupen Lahtis, Finland
Sprint fri stil
Herrar

1. Johannes Hösflot Kläbo
2. Federico Pellegrino
3. Finn Hågen Krogh
4. Eirik Brandsdal
5. Emil Iversen
6. Gleb Retivykh

8. Teodor Peterson
18. Oskar Svensson
20. Calle Halfvarsson
21. Johan Häggström
25. Viktor Thorn
28. Martin Bergström


Officiellt resultat

 

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.