Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jerry Ahrlin, nedan, tillsammans med delar av nuvarande XC-Gold. Nu startar Jerry ett nytt koncept som kallas för Team XC Gold. Programmet börjar 1 november och löper i åtta månader.
Jerry Ahrlin, nedan, tillsammans med delar av nuvarande XC-Gold. Nu startar Jerry ett nytt koncept som kallas för Team XC Gold. Programmet börjar 1 november och löper i åtta månader.

Nytt koncept med Jerry Ahrlin - Team XC Gold

Jerry Ahrlin avslutade sin egen långa och framgångsrika karriär efter förra vintern.
Nu vill Jerry, tillsammans med ett gäng experter, dela med sig av sina erfarenheter.
Detta genom ett nytt koncept som kallas för Team XC Gold.
– Nu när jag har slutat kan jag lägga fram alla kort på bordet. När man är aktiv berättar man inte allt. Jag tror stenhårt på det här konceptet, säger Jerry.

Programmet startar 1 november och löper i åtta månader fram till 1 juli 2018. Max 50 personer kommer att antas till programmet första året.

– Vi vill komma med en ny billigare lösning för den ambitiösa skidåkaren. Det här blir något annat än att åka på ett ganska dyrt läger. Det är ju vad man gör i vardagen som betyder något, säger Jerry och fortsätter:

– Nu kommer vi pumpa ut information i vår slutna grupp under åtta månader via nätet. Det blir livesändningar, teknikfilmer och vi kommer att trycka på vad som är viktigt.

– Vi kommer att arrangera läger också men det blir efter behov i gruppen.

Som medlem i Team XC Gold kommer man få ett personligt elitkontrakt med samarbetspartners som Salomon och Swix i samarbete med Skistart.com.

– Sponsorerna kommer att ställa upp med bra priser och individuella avtal kring utrustning, berättar Jerry

Som medlem i Team XC Gold kommer man också ha förtur till bokning av ett paket som kallas ”Vasaloppet All Inclusive", samt till läger både på barmark och snö med några av världens främsta skidåkare och ledare på plats.

Ledare förutom Jerry själv är följande välmeriterade skara:
Laila Kveli - vasaloppsvinnare
Daniel Tynell - vasaloppsvinnare
Jean-Marc Chabloz - expert på valla och material, vasaloppstolva,
Kjell Enhager - ledarskap och idrottspsykologi
Espen Kveli - fysiologi, teknik
Terje Limandvik, naprapat Lars Tallbom, skidslipning

Ett exempel på vad som kommer att ske via nätet är ett gemensamt styrkepass live varje vecka.

– I vår egen Facebookgrupp kommer vi också dela med oss av texter, filmer och övningar inom träning, teknik och vallning, berättar Jerry.

En annan sak är att man kommer att få följa Daniel Richardsson och Laila Kveli i deras resa mot OS respektive Vasaloppet i vinter.

Dessutom kommer Jerry Ahrlin att dela med sig av sitt nya liv som glad motionär. Jerry kommer att berätta om sina erfarenheter och hur man lyckas även om man inte har möjlighet att träna på heltid.

Du får mer information om Team XC Gold här. Anmälan är öppen och programmet startar 1 november.

Längd.se tycker att det är ett spännande koncept och kommer att följa en av deltagarna i teamet under de åtta månaderna.

Siste nyheter