Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trefaldige vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl är en av många starka åkare som kommer till start i nya Östersund Classic 17 december. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Trefaldige vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl är en av många starka åkare som kommer till start i nya Östersund Classic 17 december. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt långlopp ska locka världseliten till Östersund

Östersunds SK kommer söndagen den 17 december att arrangera ett nytt långlopp i Östersund som går under namnet Östersund Classic.
Vasaloppsvinnarna John Kristian Dahl och Britta Johansson Norgren har redan meddelat att de ska stå på startlinjen.

Det blir ett spännande lopp att följa och en möjlighet för motionären att mäta sig med eliten. Med loppet och kringaktiviteter ska allt från världseliten, motionärerna och familjerna lockas till en härlig dag med tävling och glädje på Östersunds Skidstadion.

Idén till denna tävling kommer från Jerry Ahrlin som föreslog för klubben att arrangera ett långlopp under december månad. Både långloppsåkare och motionärer efterfrågar tidigare lopp, redan i december, då det är lugnt i tävlingskalendern. För de flesta drar tävlingarna igång i januari och då är det tävlingar mest varje helg.

– ÖSK har redan en späckad tävlingskalender med Scandic Cup för juniorer och Östersund Ski Festival. Båda går av stapeln i januari. Eftersom Östersund kommun med konstsnön kan garantera och möjliggöra att det går att arrangera denna typ av tävlingar på Östersunds Skidstadion skapas förutsättningar för klubben att arrangera tidigare på säsongen, säger tävlingsledaren Tommie Jirhed och fortsätter;

– Att dessutom kunna locka hit elitåkare som förbereder sig för långloppstouren gör det extra spännande. Med detta som bakgrund var detta en idé som vi inte tvekade att vara med att arrangera.

Förutom själva loppet ska det samtidigt anordnas aktiviteter som kan locka hela familjen oavsett om de vill se längdskidåkning eller inte. Det ska finnas aktiviteter som passar barnen. Cirkus Kul & Bus kommer att vara på plats och hitta på skojigheter, det kommer finnas möjlighet att rida häst, det blir barnlopp på längdskidor med mera.

Östersund Classic kommer att gå i klassisk stil och sker med masstart. Distanserna blir 40, 20 och 10 kilometer och det finns klasser för elit och motion.

 

Siste nyheter

I samarbete med Rikard Tynell presenterar Längd.se träningsprogram inför Vasaloppet och andra långlopp i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Träningsprogram inför Vasaloppet - del 2

Nu fortsätter vi vi med träningsprogram inför vinterns långlopp med fokus på något av loppen under Vasaloppsveckan 2019. Rikard Tynell, som driver Tynell Activity och är officiell vasaloppscoach, lev...
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen. Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s ...