Annonsör
AnnonsörAnnonser
Emelie Öhrstig, som vann VM-guld på sprint i Oberstdorf 2005, blir en del av världscupen i Ulricehamn.

Emelie Öhrstig, som vann VM-guld på sprint i Oberstdorf 2005, blir en del av världscupen i Ulricehamn.

Öhrstig del av världscupen i Ulricehamn

Den tidigare sprintvärldsmästaren Emelie Öhrstig har valts in som ledamot för styrelsen som arrangerar världscuptävlingarna i Ulricehamn 2017 och 2019.
Hennes främsta uppdrag kommer bli att sätta de aktivas perspektiv i arrangemanget.

2005 blev Emelie Öhrstig historisk i tyska Oberstorf då hon med sitt VM-guld i sprint var den första svenska tjej att vinna ett stort mästerskap på 18 år. Segern var lika överlägsen som sensationell – hon hade aldrig tidigare stått på pallen i världscupen.
 
Ett år senare lade hon en framgångsrik skidkarriär på hyllan och har sedan dess haft flera uppdrag i skidvärlden utöver olika jobb i näringslivet. Nu är hon aktuell som styrelseledamot i organisationen bakom världscuptävlingarna i Ulricehamn 2017 och 2019.
 
– Det känns jätteroligt och inspirerande att få vara med och representera tävlingarna. Jag är uppväxt i Borås och tränade och tävlade ofta i Ulricehamn eftersom det är mer snösäkert, så det känns nästan som en hemmabana.

Flera roller inom skidåkningen
Ända sedan Emelie avslutade sin idrottssatsning – som förutom skidåkningen även innefattar guld på nordiska mästerskapen i både landsvägscykling och mountainbike – har hon vid sidan om uppdrag i näringslivet jobbat som expertkommentator på TV. Men efter OS i Sotji tog hon en paus och har sedan dess hunnit med att få sitt andra barn och blivit regionchef på Volvo Car.
 
Emelie är sedan tre år tillbaka styrelseledamot i Svenska skidförbundet och därifrån har hon lärt sig mycket om hur världscuptävlingar bör arrangeras så bra som möjligt.

– Jag har varit ute på en del världscuptävlingar och mästerskap de senaste åren och jag börjar få bra koll på vad man bör tänka på. Eftersom jag både varit aktiv, jobbat som kommentator, arbetat som ledare i näringslivet och haft en roll i förbundet har jag en bra bild över flera delar som nog gör att jag kan hjälpa Ulricehamn i rätt riktning.

Inga problem med snön
Programmet 21-22 januari 2017 består av distans klassiskt samt stafett. Schemat för 2019 är inte spikat.

– Jag är övertygad om att det kommer att bli ett toppenarrangemang i Ulricehamn. Vi kan inte garantera snötyngda granar, men jag är inte det minsta orolig för snön på spåret. Ulricehamns konstsnöanläggning är utan tvekan bland de absolut bästa i Sverige.

– Stämningen lär bli på topp! Med tanke på att det var 20 000 i publiken vid jaktstart-SM 1996 så blir det nog inte bli färre då det vankas världscup, avslutar Emelie.


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör