Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Dundret Extreme Running. Tävlingen ingår i nya One Way Challenge där även Dundret Hill Climb på rullskidor ingår.
Starten på Dundret Extreme Running. Tävlingen ingår i nya One Way Challenge där även Dundret Hill Climb på rullskidor ingår.

One Way Challenge - sommarens tuffaste utmaning!

Dundret Extreme Running, DXR och Dundret Hill Climb, DHC inleder ett samarbete med One Way och lanserar One Way Challenge, 29-30 augusti i Gällivare.

Tävlingshelgen inleds med 10 kilometer rullskidor med start i centrala Gällivare och mål på toppen av Dundret och följs dagen efter upp med 22 kilometer stenhård löpning i fjällterräng över Dundrets alla toppar med 700 höjdmeters stigning – det är bäddat för sommarens tuffaste idrottsutmaning!

– DXR och DHC är ett mycket intressant koncept och en perfekt plattform för varumärket One Way som riktar sig till längdåkaren 365 dagar om året. Här får vi en chans att visa upp varumärket under två tuffa tävlingsdagar i en fantastisk miljö med ett riktigt starkt startfält. Vi tror att vi kan vara med och bygga upp detta event till någonting riktigt stort, säger Fredrik Heikki, vd för Nordic Trade.

Dundret Extreme Running har på kort tid blivit en mycket populär kraftmätning för de riktigt stora namnen inom längdåkningen. Förra året vanns tävlingen av Charlotte Kalla och Marcus Hellner.

I år utökas tävlingshelgen med Dundret Hill Climb, Sveriges tuffaste rullskidlopp, som startar i centrala Gällivare och har mål på toppen av Dundret. Här får deltagarna mäta krafterna i landets brantaste, asfalterade backe - 5,3 kilometer lång och med 370 höjdmeters stigning!

– Det här tävlingsupplägget är en tuff utmaning som vi hoppas ska locka många deltagare ur den yppersta eliten till en riktigt kraftmätning och vi är mycket glada över att One Way nu gått in som partner och vill vara med och utveckla DXR och DHC som arrangemang, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Mer information på www.sporteventgellivare.com

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...