Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson jublar som silvermedaljör på OS i Sydkorera efter ett superlopp i jaktstarten. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Sebastian Samuelsson jublar som silvermedaljör på OS i Sydkorera efter ett superlopp i jaktstarten. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

OS-silver till Samuelsson efter superlopp

20-årige Sebastian Samuelsson visade, trots sin unga ålder, både kyla och styrka när han åkte hem silver på OS-skidskyttets jaktstart.
– Det är helt otroligt att det gick vägen, sa Samuelsson till Kanal 5 efter sitt superlopp.

Efter sista skyttet var Martin Fourcade i ohotad ledning och där bakom gjorde Sebastian Samuelsson och tysken Benedikt Doll upp om silvret.

Efter sista skyttet, där Sebastian sköt fullt och många sköt bort sig, gick han ut åtta sekunder bakom Doll som trea. Han åkte snabbt ifatt honom.

Sedan såg han först ut att han svårt att följa tysken uppför ett av motluten men Samuelsson var kall och kom tillbaka och la sig i rygg på tysken.

Strax innan stadion gjorde han ett distinkt ryck och fick lucka in på Doll innan upploppet.

Så här berättade Sebastian om upplösningen för Kanal 5.

– Jag var livrädd, jag visste inte var jag hade Doll någonstans. Jag hade tänkt gå senare, men jag hade så bra skidor. Vallarna stod och skrek: “Vi har bättre skidor – kör, kör!"

Med händerna i luften åkte Sebastian över mållinjen som sensationell tvåa. Att något stort skulle kunna hända fanns det ändå förhoppningar om då Samuelsson på sprinten inför jaktstarten hade tredje åktid. Han startade jaktstarten som 14:e man 34 sekunder från ledning.

– Jag försökte vara lugn och sätta skotten, och det fick ta den tid det tog. Det är helt otroligt att det gick vägen, jag har inte fattat det. Jag har inga ord, säger han i Kanal 5.

Jesper Nelin blev andre svensk på 18:e plats. Fredrik Lindström slutade 29:a och Peppe Femling 42:a.

Martin Fourcade var ensam i täten om att skjuta fullt på tredje skjutningen och fick då en lucka till övriga åkare. När han även satte alla skott vid sista skjutningen så var saken klar.
Fransmannen gjorde segergest åt publiken innan han åkte vidare.

Det blev en fantastiskt fin svensk skidskyttekväll i Sydkorea. På damernas jaktstart åkte Hanna Öberg in som stark femma trots tre bom.

– Det känns jättebra, det var lite för många bom i liggande skyttet men jag är ändå nöjd annars, kommenterade Hanna till SVT Sport.

Mona Brorsson bommade bara ett skott och slutade på en fin tionde plats.. Linn Persson blev 21:a och Elisabeth Högberg 29:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Vinnarna från SM-sprintstafetten i våras, Hugo Jacobsson och Oskar Svensson, är två av många från landslagsgrupperna som åker SM på rullskidor i Malmö. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stjärntätt startfält på SM i Malmö

Det blir stjärntätt på citybanan vid Posthusplatsen i Malmö då SM på rullskidor avgörs 1–2 juli. Ett stort antal åkare från längdlandslagen tar chansen att tävla på årets SM, däribland Oskar Svensson...
Lager 157 Ski Team:s lag inför säsongen 2019-2020. Fr.v: Öyvind Moen Fjeld, Anton Karlsson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson och Emil Persson. Framför ser vi Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team har startat upp sjätte säsongen

Lager 157 Ski Teams går in i sin sjätte säsong i Visma Ski Classics med Lager 157 som huvudsponsor – Vi är igång och har precis avslutat säsongens första läger i Ulricehamn, vi är laddade och känner ...