Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Filip Danielsson, Oscar Persson och Bill Impola var så här glada efter säsongens första race. FOTO: Leif Skogsberg.
Filip Danielsson, Oscar Persson och Bill Impola var så här glada efter säsongens första race. FOTO: Leif Skogsberg.

Oscar och Moa vann i tunneln

I går kördes säsongens första längdtävling i Sverige - i Torsby Ski Tunnel.
Segrare blev Oscar Persson samt Moa Olsson som båda visade stark form inför vinterns alla drabbningar.

Tävlingen kördes i fri stil på distanserna 5 kilometer för damer och 10 kilomter för herrar. Som arrangör stod Stjerneskolan. 60 åkare kom till start från Stjerneskolans Idrottsgymnasium, SK Bore och Vintersportgymnasiet Östersund.

I herrklassen imponerade SK Bores Oscar Persson som vann hela 40 sekunder före klubbkompisen Bill Impola. Trea var Garphyttans juniorandslagsman Filip Danielsson.

En klar seger tog också juniorlandslagets och Vansbros Moa Olsson 33 sekunder före Amelia Furunäs, IFK Grängesberg. Trea var SK Bores Moa Olsson.

trio_dam_tunneln.jpg
Moa Olsson gånger två, från SK Bore och Vansbro AIK samt Amelia Furunäs var topp tre i damklassn. FOTO: Leif Skogsberg.
 
Det rapporteras att tävlingen var perfekt genomförd utan problem med motionärer som glatt åkte bredvid, hejade på och samtidigt passade på att ta åt sig lite av tekniken.

– På grund utav den varma hösten så är det begränsade möjligheter för skidtävlingar på snö. En säsongsförberedande tävling vid den här tiden bör gå på snö, med den bristvaran märkte vi stort intresse ifrån deltagare och vi har ambitioner att utöka för kommande år, säger den förre världsåkaren i skidskytte, Mikael Löfgren, lärare vid Stjerneskolan.

Resultat finns här.

ringsby.jpg
SK Bores Johannes Ringsby ångar på mot en fjärdeplats. FOTO: Tom Lindström.

full_fart_tunneln.jpg
Full fart med åkare i tunneln. FOTO: Tom Lindström.

 

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...