Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson blev så här glad när han åkt in som trea i King of the hill i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg.
Oskar Svensson blev så här glad när han åkt in som trea i King of the hill i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg.

Oskar Svensson imponerade med tredjeplats uppför

Norske Ragnar Bragvin Andresen tog revansch från torsdagens sprint på italienaren Emanuele Becchis på Alliansloppets backsprint.
För svensk del så gladde Falun-Borlänges juniorlandslagsman Oskar Svensson stor när han tog tredjeplatsen.
– Lite överraskande var det kanske men jag hade siktat på pallen, berättade Oskar

Oskar snöt tredjeplatsen närmast före en så rutinerad kvartett som Marcus Johansson, Robin Bryntesson, Robin Norum och Anders Svanebo.
Starkt körde också SK Bores Anton Persson på åttonde plats.

Oskar Svensson och hans juniorlandslagskompisar har tränat hårt de senaste dagarna i Trollhättan men trots det var man vassa uppför backen. Det ser lovande ut inför vintern.

– Vi har tränat på hårt och haft ett bra läger, sa Oskar som också åker Alliansloppets 48 kilometer under lördagen.

– Då blir det långt, konstaterade Falun-Borlänge-åkaren kort.

oskar_spurt.jpg
Oskar Svensson på väg mot mål. FOTO: Johan Trygg.

Backtävlingen blev en riktigt fin publiktillställning där Trollhätteborna kunde se de starka åkarna på nära håll. Med speakers som Roberto Vacchi och Mattias Svahn i farten så var det heller inte någon risk att någon inte var med på vad som hände.

De bjöd både på bra information om åkarna samt en hel del från humorkontot också. Den här backtävlingen var en utökning av Alliansloppets program och måste räknas som en stor succé som kommit för att stanna.

Se resultat på Alliansloppets hemsida.

ragnar_spurt.jpg
Ragnar Bragvin Andresen tog en klar seger. FOTO: Johan Trygg.

Siste nyheter

Hanna Öberg vann masstarten under världscupfinalen i Holmenkollen och tog hem hela masstartscupen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Första världscupsegern för Hanna Öberg

Hanna Öberg fick en perfekt avslutning på säsongen med seger i masstarten i Holmenkollen. – Det känns helt fantastiskt att få avsluta med en seger. Det kan inte bli bättre, sa Hanna till SVT. Med da...
Stina Nilsson vann för tredje dagen i rad vid världscupavslutningen i Kanada. Therese Johaug och Ingvild Flugstad Östberg jagade men kom aldrig ikapp. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Tredje raka segern för Stina Nilsson

Stina Nilsson stod för en fantastisk avslutning på världcupsäsongen. I helgens minitour i Quebec, Kanada, blev det segrar på tre dagar. I söndagens jaktstart höll hon undan för jagande Therese Johaug...
Leo Johansson tog hem totalsegern i Scandic cup i H 19-20-klassen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Slutställning i Scandic cup

Den svenska juniorcupen, Scandic cup, avslutade med lördagens distanslopp över 10 och 15 kilometer i Kalix. Här har vi cupens totalsegrare: Moa Hansson, Landsbro IF SK i D 17-18, Edvin Anger, IFK Hed...