Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla på väg mot åttondeplatsen på 10 kilometer skejt i Davos. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Charlotte Kalla på väg mot åttondeplatsen på 10 kilometer skejt i Davos. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Östberg vinnare i Davos - Kalla åtta

Det blev en norsk dubbel på 10 kilometer skejt i Davos. Ingvild Flugstad Östberg vann 5,9 sekunder före Ragnhild Haga.
Charlotte Kalla slutade åtta, 26,8 sekunder bakom Östberg.
– Jag fick ut det jag hade i kroppen i dag, sa Charlotte till SVT.

De svenska åkarna tappade en del tid utför. Om det beror på glidet eller aktionen utför är frågan.

Angående glidet kommenterande Kalla det så här för SVT:

– Jag hade inte så mycket att jämföra med eftersom det var individuell start, andra kan kanske bedöma det bättre.

– Jag fick ut det jag hade i kroppen i dag.

Kalla var inte alltför bekymrad över dagens resultat även om hon inte hade samma speed som i Lillehammer förra helgen. Anpassning till hög höjd är också en faktor som är individuell.

– Det är i alla fall positivt att det är så pass tajt. Det är tätt både framför och bakom mig, sa Charlotte till SVT.

Nu väntar träning på höjden i Davos några dagar innan det svenska laget på torsdag drar vidare till Toblach i Italien för nästa världscuphelg.

Norska trion Östberg, Haga och Weng visade fin form som etta, tvåa och fyra. Så också Finlands Krista Pärmäkoski som trea. Dött lopp om femteplatsen för Teresa Stadlober, Österrike och Nathalie von Siebenthal, Schweiz. Två unga tjejer vi snart lär få se på pallen. von Siebenthal öppnade optimistiskt och var i ledningen halvvägs.

Glad topptrio i Davos. Ragnhild Haga, tvåa, Ingvild Flugstad Östberg, ett och Krista Pärmäkoski, trea. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Glad topptrio i Davos. Ragnhild Haga, tvåa, Ingvild Flugstad Östberg, ett och Krista Pärmäkoski, trea. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Emma Wikén gjorde med marginal sitt bästa lopp den här vintern och blev andra svenska åkare. Åsarna-åkaren som brukar trivas bra på hög höjd gjorde det den här dagen också.
Wikén slutade som 21:a och var knappa minuten bakom Kalla och tre sekunder före klubbkompisen Ida Ingemarsdotter som 23:a.

Ebba Andersson gjorde en bra första lopp i världscupen efter skadebekymmer. Ebba blev 25:a och var drygt fem sekunder efter Ingemarsdotter.
Stina Nilsson låg 40:e halvvägs men avancerade till 31:a plats och passerade Anna Haag som hade en sämre dag och slutade 41:a.

Komplett resultat finns här.

Siste nyheter

Efter en lång och framgångsrik skidkarriär har nu Maria Rydqvist ett arbete när skidåkningen på Idre Fjäll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Maria Rydqvist får nya utmaningar på Idre Fjäll

Sedan mitten av september jobbar förre landslagsåkaren Maria Rydqvist på Idre Fjäll. Tjejen som slutade sin aktiva karriär två gånger om trivs nu med ett att ha ett jobb så nära skidmiljön. – Det kä...
Natalia Nepryaeva vann 10 kilometer skejt i finska Olos på söndagen. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Nepryaeva och Melnichenko vinnare i Olos

Det blev två ryska segrare vid söndagens fristilslopp i finska Olos. Natalia Nepryaeva vann närmast före Victoria Carl, Tyskland och Andrey Melnichenko vann före landsmannen Alexander Bolshunov.