Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Här ser vi gänget i Östersunds SK:s nya satsning Team ÖSK.

Här ser vi gänget i Östersunds SK:s nya satsning Team ÖSK.

Östersunds SK gör ny skidsatsning

Efter en rad av år med framgångar både nationellt och internationellt har Östersunds SK kommit till ett läge där man nu bestämt sig för att främst satsa på egna skidåkare och en ny ledarstab.

Team ÖSK
Under mer än ett år har Östersunds SK arbetat med SISU Idrottsutbildarna i Jämtland-Härjedalen med en utvecklingsprocess som har till syfte att få en bättre struktur på verksamheterna, utveckla ledare och få en mer tydlig röd tråd genom sektionerna, från Barnskidskola till elitåkare på toppnivå.

Nu lanserar Östersund SK – Team ÖSK, en satsning på en gemensam grupp för seniorer och juniorer inom klubben. Team ÖSK består av 20 elitaktiva åkare, hälften juniorer och hälften seniorer. Samtliga juniorer, 16-19 år, går på skidgymnasier och seniorerna, 20-27 år, tränar med skiduniversitetet eller på egen hand. Flera av åkarna har visat fina resultat den senaste vintern.

En viktig pusselbit var att få till ett bra ledarteam för denna satsning och nu kan vi presentera följande tremannagrupp:

Per Claréus, Teamledare/coach. Tidigare ungdomsledare i Östersunds SK och aktiv i JH Skidförbunds längdkommitté där han bland annat var ansvarig för planeringen av Folksam Cup och ledare för JH skidungdomar. Per lämnade klubben för ca 5 år sedan och var aktiv i Offerdals SK och deras framgångar. Nu kommer Per tillbaka till Östersunds SK och har det yttersta ansvaret i Team ÖSK med plats i styrelsen och ansvar för budget, kontrakt, åkarkontakter, planering av verksamhet mm.

Christina Persson, Logistikchef. Har varit Östersunds SK trogen i alla år och har en gedigen bakgrund som ungdomsledare, styrelseledamot och tävlingssekreterare för våra tävlingsarrangemang. Hon kommer bland annat att ha ansvar för resor, bonde, mat och bokningar till de tävlingar klubbens elitåkare deltar i.

Pierre Talbom, Vallachef. Pierre var tidigare en hårt satsande ungdoms- och junioråkare i klubben men valde av hälsoskäl att inte gå vidare som elitsenior. Pierre har istället fungerat som ledare, teståkare och vallare under ett flertal år. De senaste åren har Pierre bland annat varit vallare åt Canadas skidskyttelandslag och på Ungdoms OS, Ungdoms- och juniorlandskamper, Skandinavisk Cuper mm.

Ledarteamet Pierre Tallbom, Christina Persson och Per Claréus.

Resurspersoner
Till denna stab har också knutits resurspersoner från de egna skidåkarleden. Gunnar Hammarberg Jonatan Thoresson och Erik Strindlund bistår bland annat med lägerplanering, exponering på hemsida, Facebook, Instagram etc. och är åkarnas språkrör i Team ÖSK.

Partnerskap
För att långsiktigt kunna genomföra satsningen på Team ÖSK kommer Östersunds SK att utveckla ett samarbete och partnerskap med företag i regionen. Arbetet pågår och klubben har utsett en huvudansvarig och tillsätter också en grupp för det arbetet. I samarbetet ingår arbetsinsatser som elitåkarna gemensamt genomför.

Rekrytering
Östersunds SK har som mål att utveckla skidåkare och arrangera tävlingar på hög nivå. Klubben har drygt 600 medlemmar, av dessa är 125 st. i barnskidskolan och 80 st. i ungdomsverksamheten. Dessa utgör grunden till den satsning på egna produkter som nu startar upp.


Tävlingar och Evenemang

 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör